17 de maig 2022

EXCURSIÓ A BARCELONA

El dia 4 de maig de 2022, els alumnes de 3r d’ESO van anar a visitar el Parlament de Catalunya a Barcelona i el Mercat del Born. Per arribar-hi van anar amb bus i van tardar dues hores, les quals van ser molt amenes.

Un cop al Parlament, cap a les 9.30h, el grup es va dividir. Mentre un feia la visita i escoltava la xerrada explicativa, la resta es va quedar a fora esmorzant. Al cap de mitja hora aproximadament, es van canviar els rols. Joan Carles Gallego, diputat de Catalunya en Comú, va ser qui els va explicar el funcionament del Parlament, els càrrecs, com s'organitzen els debats… Finalment, els va ensenyar els espais de l’edifici. Van veure que realment és més petit del que sembla a la televisió, tot i que hi caben més de 135 persones.

Una vegada acabada la visita, els professors van deixar que els alumnes tinguessin una hora lúdica per la Ciutadella per esperar l’hora d’anar al Mercat del Born. A la 13h van arribar-hi, i els van dividir en tres grups: cadascun ve fer una activitat diferent relacionada amb l'antiga Barcelona. Dos d’ells es van quedar a dins per observar les ruïnes i l’altre va anar a passejar pel barri. Les ruïnes són de la Guerra de Successió que va haver-hi del 1702 fins al 1717. Les primeres excavacions es van fer al 1994 i a partir del 2006 el jaciment està protegit com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Durant la visita, els nois i noies anaven acompanyats de dos monitors que anaven explicant la història dels espais que vistaven.

Per acabar, a les 15:30h van agafar el bus i van tornar cap a Girona, després d’un dia diferent i magnífic.



Fotografia de la xerrada al Parlament                        
 
Aina Cordero i Mireia Salvador3A


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada