1 de febr. 2022


PARAULÒGIC


El Paraulògic és un joc lingüístic. Es va llençar per les plataformes digitals l'1 de novembre del 2021. El joc consisteix en el fet que cada dia apareix un rusc amb lletres i s’han de formar paraules: al mig n’hi ha una d’obligatòria, de color vermell, i al voltant, sis més de color blau. Has de formar paraules amb aquestes lletres. Cada cop que escrius una paraula que és al diccionari de l’IEC, et surt el significat i et donen diferents punts, segons la llargada de la paraula. Hi ha sis nivells de joc, als quals vas accedint depenent dels punts acumulats: pollet, colom, ànec, cigne, òliba i àguila.

Alguna de les normes del joc són: les paraules han de tenir un mínim de 3 lletres, dels verbs només s’admeten els infinitius, no s’admeten tampoc els noms propis, només paraules completes, dels noms i adjectius s’admeten les formes masculina i femenina.

El Paraulògic va ser creat per RodaMots i té com a objectiu posar a prova les habilitats de les persones per formar paraules i conèixer-ne de noves. El creador s'ha inspirat en l'”Spelling bee” del New York Times. S’hi pot jugar a través del mòbil, l’ordinador, una tauleta tàctil... El joc s’actualitza cada dia a la una de la matinada.

És molt senzill i addictiu i ha arribat als 100.000 jugadors diaris. El 22 de desembre va assolir els 50.000. Després que a TV3, en parlessin al Telenotícies, les xifres es van incrementar.

Algunes crítiques que s’han fet del joc són que de moment només és en línia i no una aplicació o també que els punts no es guarden d’un dia a l’altre ni hi ha cap mena de rànquing. 

En conclusió el Paraulògic és un joc molt educatiu i divertit i hi pot jugar tothom a totes hores i on vulgui.















       Clàudia Roca i Gina Xifra  3C


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada