1 de febr. 2022

 

TORNADA A L’ESCOLA AMB COVID-19

El dia 10 de gener va ser el primer dia d’horari lectiu, amb un percentatge de casos COVID bastant elevat. Malgrat això, l’Estat espanyol de moment no ha decretat noves normes i, des del departament d’Ensenyament, es van canviant les indicacions segons les circumstàncies del moment.

Les reaccions dels alumnes no han canviat gaire respecte a l’any passat. Només els ha semblat estrany que alguns professors no estaven presents a les classes, degut al fet que estaven malalts o confinats per COVID-19. També hi ha hagut alumnes que han hagut d’estar confinats i seguir les classes per videotrucada, per les mateixes circumstàncies que els professors. 

Han aparegut moltes notícies relacionades amb la pandèmia com, per exemple, que s’ha descobert una nova variant de la COVID, l’“òmicron”. l'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que més del 50% de la població europea es contagiarà d’aquesta nova variant. Un dels principals símptomes és la pèrdua de l’olfacte i del gust, tot i que això ja passava en les variants anteriors.

També just abans de començar les vacances de Nadal, l’Estat espanyol va donar a conèixer una nova norma: per entrar en els espais públics com per exemple bars, restaurants, discoteques, etc., faria falta el passaport COVID. Amb un codi QR es pot consultar tota la informació sobre la vacunació de la persona. El bar s’ha de fer responsable d’escanejar el codi QR al client. Les persones no vacunades han de mostrar els resultats d’una PCR negativa de com a màxim dos dies abans i ensenyar-la al cambrer. Se sap que hi ha gent que falsifica aquests passaports COVID, perquè no es volen vacunar.

A dia 25 de gener, els casos segueixen pujant. El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat 45.573 casos nous; 2.618 són persones ingressades als hospitals i 504, a l’UCI. 





BERNT SALA 3C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada