16 de gen. 2019

PÀDEL

El pàdel és un esport de pilota on competeixen 4 persones en equips de 2, es juga en una pista rectangular de 10x20 metres, hi ha una xarxa i les parets del fons són de vidre i les altres són una reixa metàl.lica. Consisteix en colpejar Una pilota amb una pala perquè passi per damunt la xarxa i vagi a l’altre camp intentant que l’altre parella no la pugi tornar.

Reglament:
Cada parella es col.loca a un costat del camp, un dels 4 jugadors saca, sempre en diagonal a on està. Cada cop que es fa un joc, saca una parella diferent i així fins acabar el partit.
El primer punt és 15, el segon 30, el tercer es 40 i el quart és joc, però si l’altre parella també fa els tres punts i estan 40-40 s’anomena avantatge de qui hagi fet  el punt.
Per acabar un partit s’han de fer 2 sets però si guanya un set cada parella n’han de fer un tercer per desempatar. Un set es guanya quan una de les dues parelles arriba a 6 jocs, amb 2 jocs de diferència.
En cas que vagin 6-6 s’ha de fer un tie break, el guanya el primer que arriba a 7 punts amb 2 de diferència .

Equipament i vestuari:
Les dones, normalment vesteixen una samarreta de tires o màniga curta, una faldilla-pantaló i bambes amb una sola especial per no relliscar a la pista. Els homes, vesteixen samarreta de màniga curta i pantalons curts i bambes també especials.
No és obligatori portar aquesta vestimenta, però tots els jugadors professionals juguen així.

DIFERÈNCIES AMB EL TENNIS:
Tot i ser un esport molt semblant al tennis hi ha diferències.
Una d’elles és la pista, la pista del tennis fa 23’77x10’97 i la de pàdel 10x20.

Al pàdel és fa servir una pala i al tennis una raqueta.

 Pala i pilota de pàdel 

Queralt Bautista i Nora Soler 3A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada