18 de gen. 2019

CREA XARXES


El passat dijous 13 de desembre  vàrem fer una activitat al pavelló de Fontajau on vam fer activitats per persones amb diferents discapacitats, és a dir, esports adaptats com per exemple, el bàsquet amb cadira de rodes, tennis per a cecs, tennis amb cadira de rodes, judo per cecs, voleibol per a gent amb cadira de rodes i futbol per a cecs.
                   
Futbol per a cecs:
Aquest esport, com el seu nom indica, es dirigeix als cecs que desitgen jugar a futbol, però al tenir la discapacitat de no veure-hi, es van fer unes modificacions en alguns aspectes del joc perquè els cecs puguin jugar-hi sense importar la seva discapacitat.
S’utilitza una pilota amb cascavells a dins, que sonen i fan soroll quan la pilota es mou, això serveix als cecs per orientar-se cap a la pilota sense haver de veure on és.

Tennis en cadira de rodes i per a cecs:
Tennis: amb el nom ja podeu imaginar de què pot anar l’activitat, semblant al bàsquet amb cadira de rodes, així que en aquesta part de l'article us direm detalls d'aquesta activitat. Naturalment ens asseiem en una cadira de rodes, però hem d’aguantar una raqueta amb una mà i al moment tenim hem de moure'ns per poder tornar la pilota. Mentre alguns jugaven a tennis, altres feien un circuit per poder controlar més la maniobra amb la raqueta i la cadira de rodes. I finalment també hi havia una parada que era per jugar a tennis per cecs, on utilitzàvem unes ulleres poc visibles per a jugar i la pilota era de cascavells per orientar-nos.

Bàsquet en cadira de rodes:
Un dels esports adaptats més coneguts és el bàsquet en cadira de rodes; en aquest esport es practica el bàsquet en una cadira que has de  fer rodar per poder encistellar. Clarament és com el bàsquet en alguns aspectes, però com cada esport que hem comentat en aquest article, els canvis aquí són la manera de portar la pilota, ja que al no tenir tanta facilitat de botar mentre avances,  la norma permet que puguis portar la pilota a la falda,  i cada vegada que impulsis les rodes (un màxim de dues vegades) has de botar la pilota una vegada per poder tornar a impulsar-te.
 
El pavelló de Fontajau en plena activitat
En la nostra opinió és bo que es facin diferents esports adaptats per la gent que per les seves limitacions no podrien fer-los. També va ser interessant poder provar com eren i les seves mecàniques.

Adria Garcia - Alex Sánchez - Héctor Viñas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada