18 de gen. 2019

FREDDIE MERCURY

El seu nom real és Farrokh Bulsara, però es va canviar el nom a Freddie Mercury. Va néixer el 5 de setembre del 1946 a Zanzíbar i va morir amb 45 anys el 24 de novembre del 1991 a Kensington de broncopneumònia per la sida.

Va ser un cantant, compositor, pianista, músic britànic d’origen parsi i indi i líder del grup de rock anomenat Queen, el seu tipus de veu era tenor. És una de les millors veus que ha donat el pop-rock al segle XX. Tant com a vocalista principal del grup de Queen, com en solitari va tenir un gran èxit. Va arribar a fer els concerts més multitudinaris de l’època. És l’autor de grans èxits com Bohemian Rhapsody, We Are the Champions o Somebody to Love, entre d’altres.

A més de l'activitat amb la banda, en els anys vuitanta va llançar la seva carrera com a solista, que el va portar a publicar dos àlbums, Mr. Bad Guy (1985) i Barcelona (1988). El de Barcelona amb la col·laboració de Montserrat Caballé. Junts van interpretar el tema en diverses ocasions i el líder de Queen va complir així un dels seus últims somnis. Però no van poder fer-ho durant la inauguració dels Jocs Olímpics de 1992 ja que Mercury ja havia mort a causa de la sida mesos abans.

La parella de Freddie Mercury es deia Mary Austin, però llavors ell es va adonar de que era bisexual i va conèixer a Jim Hutton.

Acutualment, se'n parla encara més perquè fa poc s'ha estrenat una pel·lícula d'aquest grup (Queen) anomenada Bohemian Rhapsody dirigida per Bryan Singer, que està tenint un gran èxit.

Freddie Mercury




                                                                         Laura Alonso, Paula Masferrer i Aina Omedes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada