18 de gen. 2019

DIEGO VELÁZQUEZ


Diego Velázquez va ser un pintor espanyol que va néixer a Sevilla el 6 de juny de 1599 i va morir a Madrid el 6 d’agost del 1660. Diego Velázquez és històricament un dels pintors més importants. Va excel·lir en retrats de gran realisme entre d’altres de la família reial.

Els primers anys a Sevilla, va desenvolupar un estil naturalista i caravaggista. Als 24 anys va ser nomenat pintor de Felip IV, i quatre anys més tard va ser ascendit a pintor de cambra, que consistia en pintar retrats del rei i de la família reial, i en general quadres destinats a la decoració de les mansions reials.
El reconeixement universal del seu art va començar a arribar quasi 200 anys després de la seva mort.

Algunes de les seves obres són: "Las Meninas" (1656), "Venus del espejo" (1647), "Inocencio X" (1650), "Felipe IV a caballo" (1636), "La dama del abanico" (1639).
El quadre que més ens agrada és el de Las Meninas. Aquest quadre representa la família de Felip IV i és d’estil Barroc. És una pintura realitzada a l’oli sobre un llenç. Actualment es troba al Museu Del Prado, a Madrid.

Ens agrada per la profunditat que transmet i per com està pintat. El quadre s’ha conservat molt bé gràcies a la qualitat de la tècnica; la seva textura fina i amb pinzellades compactes. Hi ha moltes teories sobre el quadre, però una molt famosa diu que si uneixes els cors dels quatre personatges que es troben a l’esquerra del quadre, forma la constel·lació Corona Borealis.




Las Meninas, 1656           Diego Velázquez


                                                                     Aina Omedes, Laura Alonso i Paula Masferrer     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada