5 d’oct. 2018

CANVI CLIMÀTIC

El canvi climàtic és el canvi de clima produït pels humans, que se suma a la variabilitat natural del clima observada durant períodes de temps comparable.Un dels molts efectes del canvi climàtic és l’escalfament dels dos pols, que provoca el desgel ja que cada cop a tots els llocs fa més calor. Un altre cas seria el de la capa d’Ozó, que es desfà o es fa més dèbil.

Resultado de imagen de canvi climatic
Probable canvi en uns quants anys

Dintre de 1.000 anys segons els estudis que s'han realitzat la vegetació pot quedar com a la part de la dreta de la imatge.



Canvi climàtic als pols:
Una de les conseqüències del canvi climàtic és l'augment del nivell del mar causat per la fusió del gel del món i per l'escalfament dels oceans, que absorbeixen aproximadament el 80% de l'escalfor addicional a l'atmosfera. El ritme actual al qual puja l'aigua dels oceans és de 3,1 mil·límetres per any, des de principis de la dècada del 1990. A llarg termini les poblacions costaneres poden veure’s afectades.

Empreses amb el canvi climàtic:
Més de 70 empreses han recaptat  més de 30 bilions d’euros que van destinats a una ONG que té com a  objectiu disminuir el canvi climàtic. Però alguns científics diuen que no començarà a fer efecte (disminuir) fins al 2020.
Una empresa alemanya ha decidit obtenir tota  l’energia que utilitzen a la fàbrica amb energia eòlica i energia treta del sol, és a dir, energia solar.

Reflexió.

Ens hem interessat per aquest tema perquè creiem que és de molta importància. Pensem en el futur de la nostra terra i que els efectes del canvi climàtic disminueixin .Aquest tema és important per al planeta perquè ja que si no el tractem com cal, en el futur ho acabarem pagant nosaltres i la gent que ve després de nosaltres.
.

                                                   Marc Alfonso, Habtamu Gimferrer i Miquel Fàbrega
                                                                     

1 comentari: