19 d’oct. 2018

ADIDAS

Adidas  és una companyia  multinacional alemanya fundada per “ADOLF DASSLER” el 1949 i dedicada a la fabricació de sabates, roba esportiva  i altres productes relacionats amb l’esport i la moda (carteres, camises, rellotges,etc.) És també  patrocinadora d’esdeveniments  i figures esportives  a nivell mundial.


Logo de la marca.
Aquesta marca és una de les  més grans de material esportiu, amb uns ingressos de més de 14.534 milions de dòlars, el  2014 i  amb uns  60.000 treballadors. La marca per si sola té un valor de 6 800 milions  de dòlars, cosa que la  converteix  en la segona marca  més valuosa de material esportiu.

Adolf Dassler  era forner a  Alemanya . Dassler va començar  a produir el seu propi calçat esportiu a la bugaderia  de la seva mare, després de tornar de la Primera Guerra Mundial. Des de petit va desenvolupar una gran simpatia per les sabates.
El seu pare Christoph treballava  en una fàbrica  de sabates  i un dels seus germans, Zehlen,  realitzaven les costures a mà  per calçat d'atletisme. En la ferreria li van donar suport a l’ inici del seu propi  negoci (1924).


ADOLF DASSLER
D’on ve el nom “adidas” ?El nom “adidas” va sortir de la primera síl·laba del nom i la primera síl·laba del cognom del fundador. Si hagués sigut així es diria “adodas” pero com li deien “adi” el nom va acabar amb “adidas”.

Rudolf Dassler: És el germà d’Adolf Dassler.
Rudolf Dassler va ser qui va crear l’empresa  Puma,  el 1948 a Alemanya.
Puma, també feia calçat, roba esportiva etc…
El logotip de puma va ser creat el 1968 inspirat en el puma, felí salvatge que es caracteritza per la seva velocitat, força i agilitat.En el principi el logotip el puma tenia ulls i boca però va ser eliminat el 1979.
Puma patrocina  diferents equips de futbol importants com per exemple AC Milan (Italia), l’Arsenal (Anglaterra) i molts més equips gran de primera.
Rudolf Dassler


La marca ha causat controvèrsia en els terrenys de joc a l’innovar sobre el tema de l’equipament, en algunes ocasions la FIFA ha prohibit aquesta marca perquè no complia el reglament.Potser no és una marca tan exitosa ni amb tants beneficis com Adidas, però el seu material és també de molt bona qualitat.Ens ha semblat molt interessant conèixer els dos germans que van crear dues marques que competeixen entre elles a l’actualitat.
logo de la marca


Josue Alvarado i Miguel Mendoza

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada