24 d’oct. 2018

HISTÒRIA DELS VIDEOJOCS

Gameboy amb diferents jocs

Ara tothom juga a videojocs, però sabem d'on venen?
Abans de tenir aquests videojocs tan moderns com avui en dia, hi ha hagut tota una evolució des dels jocs més simples fins als jocs més complexos que et puguis imaginar.

L'any 1972 va sortir el primer joc de tots, que va ser va ser “Pong”, un joc que simplement eren dues barres, un quadrat i un simple comptador de punts,és una simulació de l’esport del tennis taula. Quan la gent  va veure aquesta nova modalitat de jocs va quedar al·lucinada i va ser un èxit instantani.Es jugava en màquines recratives de bars.
A l’any 1977 va sortir la primera consola, una màquina que va conectada a un televisor, va ser l’Atari. Els jocs més destacats van ser ‘’Break out’’  i “Asteroids”. “Space invaders” va ser un joc molt famós del qual van vendre 60.000 exemplars.
A principis dels anys 80, van començar a sortir les màquines recreatives, estaven en unes botigues especials, els jocs més famosos van ser ‘’Pacman’’, ‘’Donkey kong’’ i ‘’Street Fight’’.
També l’any 1985 va sortir la primera consola de Nintendo, la Nes. Aquesta consola va ser un èxit mundial. Els jocs més destacats van ser ‘’Super Mario Bros’’, ‘’Tetris’’,’’Sonic’’ y “The legend of Zelda”.
Maquine recraetives
L’ any 1988 els jocs per a ordinador van esdevenir una competència seriosa per als jocs dels recreatius ja que van millorar molt la seva qualitat i  la gent podia jugar des de casa seva.
1993, surt un joc anomenat “Mortal kombat” que va ser el primer joc en el qual poden jugar 2 jugadors en modalitat 1 vs 1.
L’any 1995 l’empresa Sony va crear la seva primera consola la Play Station 1. En aquella època va innovar amb nous gràfics i va millorar l’experiencia amb 1a persona.
L’any 1996 surt la consola anomenada Nintendo 64, el seu millor joc “Super smash bros’’ i ‘’Zelda Ocarina of time’’
L’any 2003 va sortir Steam, una aplicació de pc on tu pots comprar i instal·lar jocs d’ordinador. Abans havies d’anar a la botiga per comprar els jocs de Pc.
L’any 2004 va sortir la Nintendo DS, una de les millors consoles portables. Ja que només hi havia la ‘Game boy Color’ i es necessita llum per poder veure la pantalla .  La DS ja no necessitava la llum per poder veure la pantalla
L’any 2006 va sortir la Playstation 3 va ser un èxit en vendes. Ja que va innovar amb una millora de gràfics

Actualment hi ha una competència molt gran amb L’Xbox One i la Play Station 4. Pero Pc a superat a totes les empreses de consoles.

Si voleu saber més detalls cliqueu aquí


Eloi Puig Mercadal i Jan Trota i Aymerich

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada