27 d’oct. 2016

NOUS ALUMNES 2016


Jan, Arnau, Paula i Noemí
Qui no recorda la por del primer dia d'arribar a l'institut? 
Veníem d'una escola petita, on tothom es coneixia i anàvem junts des dels tres anys. Ara passem en una altra etapa i ens hem adaptat al nostre institut, hem perdut la por de no saber amb qui anirem a la classe i el fet d'haver-nos de separar dels antics companys. També ens hem acostumat a veure al nostre costat alumnes que són molt més grans.Però ens recordem encara d'aquells primers dies en què tot ens impressionava.
En record d'aquells dies,  hem fet una entrevista als nous alumnes de 1r d’ESO, per saber com se senten en arribar al Sobrequés, ja que són nous i cal tractar-los de manera que se sentin acollits.
A continuació tenim les preguntes que els hem proposat i a continuació us redactem un breu resum sobre les seves respostes:

PREGUNTES:
 
  1. Com us dieu?
  2. De quina escola veniu?
  3. Et vas sentir acollit/a al nou institut?
  4. Vas tenir problemes a l’hora d’adaptar-te?
  5. Què us semblen els vostres nous companys?
  6. Des del vostre punt de vista, canviaríeu alguna cosa per millorar el funcionament de l’institut?
  7. Què us semblen els professors?

  
Els alumnes que hem decidit entrevistar són la: Paula M., la Noemí, en Jan Trota i l’Arnau. Tots venien del Cassià Costal, excepte l’Arnau, que venia del Pla de Girona.
Els entrevistats diuen que es senten acollits ja que coneixien  molta gent d’altres escoles i han tingut molta facilitat per fer amistats.La majoria han respost que els ha costat adaptar-se al nou horari perquè estan costumats a l’horari de la seva antiga escola i se’ls fa molt llarg.
Els nois i noies diuen que els nous companys  són bastant interessants i que és fàcil fer amics.Ja que encara no s’han acabat d’adaptar bé al nou horari els agradaria canviar-lo  per poder fer classes a les tardes,esports i extraescolars en general com a l’escola, i no haver-se de despertar tan aviat.
Alguns  alumnes diuen que els professors són ‘sossos’, tot i això  també pensen que són amables i que expliquen bastant bé.Aquesta entrevista ha estat molt divertida ja que hem pogut reviure la nostra experiència respecte quan vam arribar al nou institut, i sobre com ens sentíem, tots nerviosos i sense conéixer a gaire ningú. Esperem que us hagi agradat i sobretot, no oblideu comentar. 

 Teresa Mas, Amal Nguiri i Mar Soler


8 comentaris:

  1. Està molt bé, m'ha fet recordar els primers dies de 1r

    ResponElimina
  2. Esta be que parleu d'aquest tema es molt interesant

    ResponElimina
  3. m'he posat a plorar quan ho he llegit, he recordat els vells temps

    ResponElimina
  4. El text està molt ben escrit i estructurat

    ResponElimina
  5. Molt interessants tots els articles d'aquesta publicació. M'ha agradat molt l'entrevista a la Mercè.

    ResponElimina