13 de des. 2015

TRADICIONS DEL MARROC: EL TE AMB MENTA I EL DIVENDRES DE COUSCOUS


Símbol d'hospitalitat per a tots els marroquins, que prenen el fet d'acceptar un te de menta com un senyal de respecte i bona educació. Es tracta d'una de les begudes més populars del país, fins i tot altament consumida a les zones de majors nivells de calor, on és utilitzat com una mena d'arma per combatre la possibilitat d'deshidratarse.El te de menta és un símbol d'hospitalitat pel que és de bona educació acceptar quan l'hi ofereixin, és excel·lent així que en realitat prendre-ho no és una obligació sinó un plaer. És considerat com una falta d'educació rebutjar invitació a un te. És costum que el te sigui elaborat per homes (generalment preparat pel cap de família) .. Una tradició diu que el te s'ha de servir tres vegades: el primer got és "amarg com la vida"; el segon, "fort com l'amor", i l'últim, "dolç com la mort"

DIVENDRES DE COUSCOUS

Divendres al Marroc és un dia especial religiosament i culturalment .
És imprescindible en la religió islàmica resar a la mesquita el divendres , per això , al Marroc com en tots els països islàmics , la gent va al mig dia a la mesquita per resar portant la millor roba tradicional que té .
El divendres és dia especial també perquè quan es parla de divendres es parla del " couscous , és una de les tradicions marroquines preparar el couscous en aquest dia ...

Amina Tituan

5 comentaris:

  1. Ha estat molt bé, ja que ens ha acostat una mica més a la cultura marroquina, tot parlant de com són i com es presenten els seus plats.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Crec que la cultura marroquina és molt interessant i en pots aprendre moltes coses, i aquest article ens n'ha mostrat un parell de molt llamineres.

    ResponElimina
  4. Sempre està bé aprendre costums d'altres cultures, sobretot la marroquina, que és molt interessant.

    ResponElimina
  5. Mmmmmmmmm couscous. M'ha entrat gana
    I amb el té a la menta m'ha vingut set

    ResponElimina