13 de des. 2015

TRADICIONS DEL MARROC: EL CASAMENT

En aquesta secció vodria explicar-vos algunes de les tradicions de la meva cultura i religió.

EL CASAMENT
Elsa casaments al Marroc duren tres dies, hi ha molta festa, es mengen coses diferents i molt bones i es reuneixen família i amics.

El primer dia

La núvia quan s’aixeca al matí i tot seguit ha d’anar amb les seves amigues al “hammam” a banyar-se. Les amigues l'ajuden per si necessita alguna cosa. Quan ve del hamam comença la celebració, hi ha música i tothom balla. Tot seguit ve una dona que li farà  “la henna”  a la núvia i també a tothom que ho vulgui i assisteixi al casament que durarà fins a la nit..
El segon dia
El segon dia de celebració la família de la núvia comença  a fer el  menjar i neteja la casa perquè la gent anirà a visitar-los. La festa es trasllada al saló de la casa on posaran el caftan (vestit tradicional) i el maquillatge a la núvia per estar més guapa. Cap a les  les 10 comencen a venir els convidats de la seva família i algunes dones comencen a posar-li caftanes i altres ajuden a la família de la núvia a fer àpats.
A les 12.30 aproximadament ve el nuvi amb la seva família, amb una orquestra i tothom ho celebra. Quan entren a les cases es pren el te i moltes coses més.
Després, quan el nuvi es fa les fotos amb la seva núvia, la família de la núvia comença a portar el menjar del convit: plats de xai, pollastre, begudes de sucs i fruites i han de presentar el menjar a tota la gent. A casa del núvia s’acaba la celebració i després, els nuvis han d'anar a un jardí o un lloc molt bonic amb les seves amigues i la família de la núvia i la família del seu nuvi per fer uns fotos de record.

El tercer dia

El tercer dia són les noces pròpiament dites. És quan ells es casen i es posen molts vestits, uns tres  com a mínim.
En aquest esdeveniment hi ha tots els familiars del nuvi i de la núvia encara que la família no sigui molt nombrosa. La gran festa comença ballant amb la  música, com a Espanya, però la música i les bandes o conjunts són diferents. S'intenta portar els millors cantants. Just després de sentir la música gairebé tothom comença a ballar. La festa segueix així, tant els nuvis com els convidats, fins a l'hora de sopar (sobre les 11h. de la nit). Se sol sopar pollastre amb olives i després una altra carn amb ametlles, per acabar amb fruites variades.

Després del sopar ella es comença a canviar de vestit i és quan es posa el vestit daurat, moment en el qual es reparteixen els dolços i el te. La gent menja i gaudeix del casament. I finalment es posa el vestit blanc de núvia i se'n va amb cotxe amb el nuvi.   
Amina Tituan

1 comentari:

  1. Està molt bé, l’article. M’ha agradat molt i m’ha cridat l’atenció perquè és molt semblant al casament de la meva cultura, la gitana.Els nostres casaments també duren molt i ens canviem moltes vegades de vestit.

    ResponElimina