1 de juny 2015

Eurovisió 2015

El passat 23 de maig es va celebrar la 60 edició del festival seguit per més de 55 països arreu del món: Eurovisió. El festival va tenir lloc a Àustria, país guanyador de l’edició passada. Malgrat ser el primer l’any passat, enguany no ha tingut tanta sort, perquè va quedar últim, amb 0 punts, juntament amb Alemanya.

Ja abans de la final, Suècia era el país favorit, amb la cançó “Heroes”, interpretada per Måns Zelmerlöw. El país, que ja havia guanyat en altres edicions (5 per ser exactes), es va proclamar guanyador, amb 365 punts. El van seguir Rússia (303), Itàlia (292) i Bèlgica (217). Espanya va quedar en 21 posició (15), després que Edurne, cantant molt coneguda en el país, interpretés “Amanecer”. Sembla ser que no va acabar de convèncer el públic.

El festival va ser seguit per més de 6 milions de persones a Espanya amb gran expectació. Twitter, Facebook i altres xarxes socials es van omplir de missatges relacionats amb el festival de música més conegut d’Europa. Un hastag espanyol (#Edurnevision), va arribar a ser tendència mundial, mostrant, així, la gran quantitat de persones que segueixen el festival. Malgrat que en el festival participen països europeus, aquest any hi havia Austràlia com a país convidat. No va decebre a ningú, ja que va quedar en cinquena posició (196), amb la cançó “Tonight Again”, interpretada per Guy Sebastian.

Després de donar tots els punts, va quedar clar qui era el guanyador. Com he dit abans, va ser Suècia. Quan Måns va rebre el trofeu, que li va donar Conchita Wurst (guanyadora de l’any passat), va declarar que tots som herois, cosa que va agradar a tot el públic, tant l’assistent al festival com el que el mirava des de casa.

Us deixo amb el vídeo de la cançó “Heroes”, que amb raó ha guanyat, ja que a més de tenir uns increïbles efectes especials, és una cançó moderna i que pot agradar a tothom.

                                                            Ivet Cano Boada, 4t ESO B



2 comentaris:

  1. M'ha semblat un molt bon article i la cançó età molt bé. Molt bé Ivet.

    ResponElimina
  2. Molt bona feia Ivet! Em sembla un article molt interessant.

    ResponElimina