1 de juny 2015

Una professora que es jubila: Imma Arango


L'Imma Arango, professora de Biologia del nostre centre, es jubila aquest any. La recordarem tots pel seu recorregut que ha fet al llarg d'aquest institut, des de l'any 1892 fins ara.
Va néixer a Oviedo, Astúries, i va estudiar a la mateixa ciutat, i també a Gijón i a Santiago de Compostela.
Què va portar l'Imma a venir a Girona? Per l'amor del seu marit.
La seva única professió, ha estat ser professora. Ja des de ben jove, en acabar la carrera, va començar a treballar al seu primer institut a San Sebastián i després va continuar a Girona on aquest any es jubila.


1· Creies arribar en aquesta professió? Creus que has escollit bé, o t’agradaria haver fet alguna altra cosa? M’agradava, era una possibilitat. Sí, i tant que crec que he escollit bé.


2· Què creus que ha canviat en aquest institut al llarg de la teva carrera? Els plans d’estudi, l’alumnat, els companys de treball i també s’ha reformat el centre.


3· Quin és el teu curs preferit? Per què? M’agrada més el segon cicle d’ESO i el batxillerat perquè em toca explicar la matèria que més m’agrada. Tot i així, m’agraden tots els cursos, tret del 1r d’ESO que no l’he fet mai si no ha sigut sent ajudant de pràctiques o d’alguna optativa.


4· Què penses fer després de la jubilació? En principi no ho sé. Però primer adaptar-me i després faré el que més m’agradi i si algun dia us trobo pel carrer ja us ho aniré explicant...

5· Al llarg de la teva carrera, has tingut alguna anècdota que vulguis explicar i compartir amb tots? Una que recordo és d’un dia que vàrem anar d’excursió als volcans d’Olot i uns alumnes van començar a jugar amb un gos i a l’hora de tornada, el van posar dins del maleter de l’autocar sense adonar-nos-en els professors, i en arribar a Girona, en obrir el maleter, va sortir el gos.


Imma, gaudeix de la teva jubilació que la tens ben merescuda i donar-te les gràcies per haver passat tants anys amb nosaltres, et trobarem a faltar.
Bona sort!



 
Adriana Bautista i Gemma Vendrell, 4rt B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada