11 de maig 2015

Podemos, la revolució política

Podemos porta revolucionant durant els últims mesos el món polític d’una manera molt positiva. És un partit que va aparèixer del no res i el va crear Pablo Iglesias que, avui en dia, n’és el gran representant i està convencent molts espanyols. Té una ideologia totalment d’esquerres i amb unes idees molt clares. Aquestes idees són contràries a les del PP, partit que en aquests moments està governant Espanya. Té un ideari chavista, és a dir, una política socialista i nacionalista.

Pablo Iglesias és un home jove, serè i amb ganes de fer una renovació política, que segons ell, necessita Espanya. La clau de l’èxit d’aquest partit és el canvi de sistema i de governar que vol fer, ja que molts espanyols creuen que el necessitem. Per això, amb només un any, ja és un dels més importants. Aquests detalls i alguns comentaris sobre la filosofia política han portat greus problemes. Tot això li ha causat moltes tertúlies i moltes entrevistes que ha tingut de defensar-se, marcar bé les seves idees i treure de dubtes als espanyols.

Els partits polítics estan en contra de Podemos perquè veuen que aquests estan progressant ràpidament i positivament i tenen por del que pugui passar, així estan més pendents de Podemos que d’ells mateixos, ja que les enquestes els posen com a preferits. En conseqüència, els partits intenten baixar el favoritisme i els vots de Podemos abans d’intentar aconseguir més vots i centrar-se a fer, ells, les coses bé.     

En aquests moments, Podemos ha perdut força i no hi ha l’expectació que tenia feia uns mesos perquè diuen que han utilitzat la demagògia per convencer  la gent. Altres polítics també estan agafant protagonisme i li estan passant per davant. Després de tots els mesos que tothom estava il·lusionat i semblava que guanyarien les eleccions és estrany que ara hi hagi moltes incògnites i que la gent canviï d’opinió tan ràpid.

Espanya té un futur incert que d’aquí uns mesos tindrem les respostes i ja no hi haurà especulacions. Tindrem un president nou o això és el que sembla i el que molta gent espera.

Ferran Brugué

1 comentari:

  1. Podemos que es una nova revolució política molt interesant i que val la pena votar.

    ResponElimina