20 d’abr. 2015

Moviments i música


Hem observat que moltes tendències actuals s’han extès o provenen de tipus de música. La música ha fet sorgir diferents corrents i viceversa i creiem que és important saber-ne sobre aquesta part de les tendències. Aquí us deixem tres exemples.

Moviment rastafari: Prové d’una cultura que en els últims anys, ha començat a tenir seguidors arreu del món, gràcies a la música Reggae.
Els rastafaris originals, eren ex-esclaus de procedència Etíop (la bandera rasta és la bandera Etíop) que havien sigut portats a Jamaica per tal d’exercir com esclaus. Un cop alliberats s’aïllaven a les muntanyes jamaicanes on van crear tota una cultura.
bob-marley-1980.jpgEls Rastafaris originals són molt religiosos, el seu déu és Jah Rastafarai. Són vegetarians, i rebutgen tot el contacte amb la societat  actual, que consideren corrupta i a la qual anomenen “babilònia”.
Bob Marley, va portar aquesta cultura per tot el món amb les seves cançons.
La gent que es considera Rastafari fora de Jamaica no sol tenir els mateixos costums que els originals, encara que adopten la seva forma de vestir, comparteixen una part de la ideologia  i coneixen la religió encara que no la practiquen.

3-punk-364095.jpgMoviment Punk: Aquest moviment té els seus orígens a Nova York als anys 70, on el grup The Ramones començava amb la música punk. Es tractava de Rock and roll més ràpid i simple i estrident, i parlava de temes com la vida al carrer, el sexe, la droga i l’atur. Però el moviment es va desenvolupar al Regne Unit, quan els Ramones hi van anar a fer una gira. Després d’allò alguns grups com Sex pistols o The clash s’hi van inspirar i van començar a fer música més radical, que reflectia la situació social i econòmica de les classes pobres del Regne Unit, en aquells temps en crisi i expressaven tota seva ràbia i frustració.
A finals del 70 La música punk va comercialitzar-se i va perdre el seu sentit, però a principis dels 80, va sorgir una nova onada de punk més radicalitzat i provocador. El pensament punk és ser independent i fer les coses diferent que la resta.

Moviment hipster:  La paraula hipster prové de “hip”. En els anys 40, els músics de jazz utilitzaven aquesta paraula per referirse a les persones que sabien sobre la cultura afroamericana, i que els agradava i escoltaven jazz. Al principi els anomenaven “hipcats” i amb el pas del temps s’ha convertit en hipster. Probablement, El 99% de la gent que es considera hipster avui dia, no sap res del seu origen.Avui dia els hipsters són molt independents i no segueixen cap tipus de moda, es guien pel seu gust i el seu propi criteri. Solen portar bigoti i barba bastant llarga (en el cas dels homes), porten roba fora de l’habitual o posada de forma diferent, sabates estrafolàries amb mitjons alts o simplement sabatilles sense mitjons, samarretes amb frases ocurrents, etc.

2 comentaris:

  1. És interessant veure els diferents moviments que hi ha relacionats amb la música. Està clar que la música forma part de les nostres vides.
    Crec que a Espanya la tendència més actual és el moviment "hipster".

    ResponElimina
  2. Em sembla interessant ,hi ha coses que no sabia.

    ResponElimina