20 d’abr. 2015

ATLETISME: SALT D'ALÇADA

Què és l’atletisme?
L'atletisme és un dels pocs esports practicats de forma tradicional mundialment, tant en l'àmbit aficionat com en el transcurs de nombroses competicions de tots els nivells.
Els primers vestigis de concursos atlètics es remunten a civilitzacions antigues. Des de 1982, la IAAF és l'organisme encarregat de les competicions d’altletisme que estableix normes i marques. El primer Campionat del Món d'Atletisme es va organitzar en 1983 i tenen lloc cada dos anys des de 1991.
En el salt d'alçada consisteix en que  l'atleta ha de superar un llistó saltant-hi per sobre. La tècnica emprada actualment és la de fosbury.


Mutaz Essa Barshim és un atleta catarí que va néixer el 24 de juny de 1991 a Doha. És un atleta especialitzat en salt d’alçada i la seva marca és de 2’43m. Fa 1, 92m. Quan el seu pare era jove practicava marxa atlètica, mig fons i velocitat, més tard va esdevenir instructor. Mutaz, durant el seu acompanyament a les classes del pare, es va enamorar de l’esport, especialment dels salts i als 15 anys va començar a dedicar-s’hi. Actualment competeix olímpicament i és un dels millors atletes en aquesta especialitat, juntament amb Iván Újov i Bohdan Bondarenko; Encara que el millor atleta en tots els temps ha sigut Javier Sotomayor, que va fer 2’45 m, rècord mundial encara no superat.
A part de Mutaz, Bohdan Bondarenko també ha aconseguit assolir diversos reptes. Bohdan va nèixer a Ucraïna el 30 d’agost de 1989 i la seva marca personal és de 2’42m. Per altra banda, Javier Sotomayor va nèixer a Limonar, Cuba el 13 d’octubre de 1967. Està casat amb Amaya González i fa 1’95 m. El van retirar de les competicions per haver consumit 200 nanograms de cocaïna, trobada en la orina. A causa d’aquest fet, li varen retirar la medalla guanyada en Winnipeg.
Maryam El Bgahdadi i Vet Pütz



1 comentari:

  1. Es muy interesante el atletismo porque es un deporte muy común y que lo practica muchas personas,me ha gustado mucho este articulo porque he aprendido un poco mas del atletismo.

    ResponElimina