27 d’oct. 2023

LA TERRA TREMOLA AL SUD-OEST DEL MARROC

 

 

LA TERRA TREMOLA 

AL SUD-OEST DEL MARROC

Devastació i dolor pel terratrèmol de magnitud 7’3 a l'escala Richter

 

Aviat farà dos mesos que durant la nit del divendres al dissabte del 8 de setembre de 2023 va succeir un dels terratrèmols més forts mai registrats al Sud-oest del Marroc, molt a prop de Marràqueix a uns 72 km de les muntanyes 

 l'Atles. La província de Al Haouz, és la província més afectada pel terratrèmol al Marroc. 


En l’optativa de revista hem intentat recuperar la notícia i fer-ne un balanç actualitzat: es calcula que hi ha hagut 2901 mort i uns 5.664 ferits.


    Us situem on va ser. L’epicentre del terratrèmol va ser a 72 km al sud-oest de Marràqueix, a causa del xoc de la placa tectònica africana i la placa tectònica euroasiàtica.


Després d’un parell de mesos, avui dia al Marroc ja no hi ha terratrèmols només hi ha molts ferits, com els edificis d’Asfir, un poble de l’interior, eren tan dèbils que la majoria van derrumbar estan intentan reconstruir-les però més fortes.


Els dies posteriors al terratrèmol el Marroc va rebre ajuda de diferents països, va acceptar l’ajuda de Qatar, Regne Unit, Espanya i Emirats Àrabs, pero va rebutjar la de França, encara no es sap perquè va ser rebutjada la seva ajuda pero moltes persones dedueixen que va passar perquè França i el Marroc tenen relacions conflictives històricament.



Equip de redacció: Laia,Eloi, Hafsa, Brenda, Layla 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada