26 d’abr. 2023

LA POBRESA

La pobresa és una situació en la qual les persones no tenen accés adequat als recursos necessaris per satisfer les seves necessitats bàsiques, com ara aliments, aigua potable, habitatge, atenció mèdica, educació i feina remunerada. La pobresa també pot manifestar-se en la falta d'accés a serveis públics bàsics, com ara electricitat, sanejament i transport.


Els països en desenvolupament solen tenir una taxa més alta de pobresa, ja que les persones no tenen accés als recursos necessaris per satisfer les necessitats bàsiques. Alguns països que es consideren "pobres" o amb una taxa alta de pobresa són:


Àfrica subsahariana: molts països de la regió pateixen una pobresa extrema i una manca d'accés a serveis bàsics com l'aigua potable i la sanitat.


Sud-est asiàtic: països com Cambodja, Laos i Myanmar tenen una taxa de pobresa relativament alta, especialment a zones rurals.


Amèrica Llatina: molts països de la regió han fet progressos significatius en la reducció de la pobresa a les darreres dècades, però encara hi ha zones amb pobresa extrema, especialment en zones rurals i indígenes.


Àsia del Sud: països com Bangladesh, Pakistan i Índia tenen una gran població que viu sota la línia de pobresa.


No obstant això, també cal destacar que la pobresa no és limita als països en desenvolupament, sinó que també pot ser un problema en països desenvolupats, incloent-hi els Estats Units, el Regne Unit i altres països europeus.

Nens amb situació de pobresa.



Anas Darrazi i William Corniel, 3B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada