RECEPTA DE PAPANAȘI
Diumenge, 24 d'abril, va ser la Pasqua ortodoxa. Romania és un país amb un alt percentatge de persones ortodoxes. Ara us ensenyarem com fer unes postres típiques de Romania en època de Pasqua.
Ingredients:
200 grams de formatge crema (tipus Philadelphia).
1 ou
30 grams de sucre
½ culleradeta d'essència de vainilla
½ culleradeta de ratlladura de pell de llimona o taronja
150 grams de farina
½ culleradeta de bicarbonat de sodi
150 mil·lilitres de nata agra
Oli per fregir les papanași
Melmelada de mora, cirera o nabiu
Preparació:
Primer barrejarem l'ou batut, el sucre, la ratlladura de llimona i de taronja i l'essència de vainilla amb la nata agra.
Després, en un altre recipient, afegirem bicarbonat de sodi i farina. A continuació ho barrejarem i després ho posarem a la mescla anterior. Heu d'obtenir una massa uniforme i compacta (si no us queda així li podem posar una mica més de farina).
Llavors agafarem la massa i donarem forma de donut a una part de la massa i, a l'altra, forma de boleta de la mida del forat del donut.
Ara ho fregirem tot i ho deixarem reposar a fora a sobre d'un paper de cuina.
Per finalitzar muntarem el papanasi, i el decorarem amb formatge crema (tipus Philadelphia) i melmelada de maduixa al gust.
Foto d’un papanași |
Bianca Gavrila i Aniol Rufí
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada