18 de gen. 2022

 

STREET ART


L’street art o art urbà és una forma d’expressió artística que intenta comunicar problemes socials o personals, generalment mitjançant el dibuix o l’escultura en llocs públics. El tipus d’art urbà més conegut és el graffiti, encara que no és l’únic, perquè n’hi ha molts més. Va aparèixer al voltant del 1965 a París:  als carrers es veien inscripcions polítiques fetes amb stencil (un dibuix fet amb plantilles fetes prèviament i es pinten), enganxines i cartells. Malgrat això, els artistes no van començar a aparèixer fins al cap d’uns quants anys, al 1990.

Algunes de les tècniques són el graffiti, el dibuix o escriptura a les parets, l’stencil, pòsters o enganxines i escultures, normalment utilitzant objectes de la via pública.

Alguns artistes importants són Banksy, Martín Ron, John Fekner, Shepard Fairey, Jacek Tyicki, Blek le Rat i Okuda san Miguel. Banksy, un dels més coneguts, és un artista anglès anònim que fa servir la tècnica de l’stencil, i les seves obres tenen un missatge molt fort a vegades. Banksy va participar en un documental sobre ell i la seva obra que es titula Exit through the gift shop (“Marxa per la botiga de regals”) on explica una mica més la seva obra i el seu procés. Les obres més famoses  d’aquest artista són Girl With Balloon, Maid in London i The Flower Thrower.

The flower thrower, Banksy
     

Girl with Balloon, Banksy













Llum Naharro, Esther Mejia, 3r ESO C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada