27 de gen. 2022

 

EL SUïCIDI


Els casos de suïcidi, desgraciadament, són força freqüents per diferents problemes i situacions. Les causes del suïcidi són diverses, depèn de la persona i varia segons les coses que ha viscut. Un dels temes més recents és la Covid-19. Després de tota aquesta pandèmia els recursos i l'ànim de les persones s’ha deteriorat molt. És un problema que només es pot i s’ha de tractar amb un psicòleg. A Espanya la taxa de suïcidis és de 4.000 anuals. La diferència de morts per suïcidi de l’any 2019 a l’any 2020 és d’unes 200 o 500 persones. 

Un fet interessant a destacar és que els suïcidis són més freqüents en homes que en dones. També s’ha vist que les persones de sexe masculí solen acabar amb la seva vida a l’estiu, en canvi el sexe femení a la primavera. 

És difícil trobar la manera d’ajudar les persones amb tendències suïcides perquè encara és un tema complicat de tractar a la societat i complicat d’assimilar. Precisament per això s’hauria de parlar amb els adolescents dels instituts: als joves d’avui, que són el futur de demà, és important conscienciar-los del fet que sempre poden trobar un espai on explicar els seus sentiments.



Valentí Alburnà i Josefina Estévez 3C




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada