2 de des. 2021

 

LA MARATÓ QUE TRENCA MURS



La Marató de TV3 és un projecte creat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 enfocat a recaptar recursos econòmics per a la investigació científica d’algunes malalties que encara no tenen cura. El tema d’aquest any, el 30è aniversari de la Marató, és la salut mental. 



Les malalties mentals són trastorns que poden afectar el pensament, les emocions, els sentiments i la conducta de la persona. Hi ha diferents trastorns mentals i diversos graus d'afectació que fan que cadascú necessiti una atenció completament personalitzada. Algunes d’aquestes malalties són el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge, trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions.



El 12,5% de les persones adultes tindrà un problema de salut mental en algun moment de la vida i es considera que el 50% d'aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys. A més, entre els joves i adolescents, el suïcidi és una de les primeres causes de mort, la majoria de vegades, com a conseqüència d'una depressió. 



Cada any, a les escoles i els instituts es fa una xerrada per divulgar quina és la malaltia que es tractarà a la Marató. Aquest any la xerrada va ser per videoconferència i ens la va fer una estudiant universitària. Primer ens van posar uns vídeos sobre alguns trastorns, després amb un power point ens van parlar sobre les malalties mentals més comunes i ens van fer un breu resum sobre cada una i els perills que comporten.



La Marató ajuda a divulgar i a normalitzar algunes malalties i, per això, és interessant que els joves en tinguem informació. Seria bo que tota la societat hi donés suport.



Foto de la marató 2021

Alumnes de 3B de l’Optativa de Revista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada