4 de juny 2021

ENTREVISTA A L'ANDREU VILA

Avui entrevistem el nostre professor d'educació física de 3r i 4t d’ESO, l'Andreu Vila.  

 

De petit ja volies ser professor? Per què? Vaig decidir ser professor a partir dels 14 anys. Perquè m’agradava l’educació física i m’agrada ensenyar-la. 

 

Has treballat en altres instituts a part d’aquest? Si, a La Salle, a Santa Coloma de Farners, a Sant Gregori, a Blanes i a Olot.  

 

Fotografia del gimnàs de l'institut
Ets la mateixa persona fora que dins de l'aula? Soc bastant el mateix home, el que passa és que s’ha de canviar alguna cosa com el llenguatge, l’actitud i s’ha de ser més formal a l’aula, però sí que és veritat que amb els amics sóc més diferent.  

 

Com gestiones els errors que cometen els teus alumnes? Si cometen errors  d’aprenentatge els intento ajudar i si són errors d’actitud intento solucionar-ho de manera disciplinària: amb negatius, incidències, depèn... 

 

Què sents minuts abans d'entrar en una aula? Les ganes de sempre de fer classe i penso com aconseguir que entengueu el que vull explicar. 

 

Com t’imagines dins de cinc o deu anys? Fent de professor a un institut en què ja portaré uns anys i, qui sap si ja seré pare. 

 

Què és el pitjor del sistema educatiu actual? Penso que tot i que ja s’ha començat a  treballar i que ha millorat respecte als altres anys, encara té un punt de rigidesa en els  aprenentatges que s’hauria de seguir flexibilitzant més, adaptant-lo a cada alumne. 

 

Què és el més vergonyós que t'ha passat a classe? Doncs potser algun cop que m’he entrebancat, cosetes d’aquestes. 

 

Què és el més dur de ser professor? Hi ha dos grans moments que són durs, quan els  alumnes estan molt espessos i no volen escoltar, has de fer mans i mànigues perquè ho facin, i moments que tu intentes explicar una cosa i no aconsegueixes que ho entenguin i et costa reconduir la situació. 

 

Aconselles la teva feina a algú? L’aconsello a tothom que tingui ganes d'ensenyar. 

 

 

Cristina Gutièrrez, Oriol Vergés 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada