6 de nov. 2020

LEO MESSI

 

Leo Messi jugant  amb el Barça

Lionel Andrés Messi Cuccittini, conegut com Leo Messi, és un futbolista argentí que juga com a davanter o migcampista  al F. C. Barcelona de la Primera Divisió d'Espanya i a la selecció d'Argentina, equips dels quals és capità.

Nascut i criat a la ciutat de Rosario, als 13 anys  va venir a Catalunya, on el Barcelona va accedir a pagar el tractament de la malaltia hormonal que li havien diagnosticat de nen. A la seva ciutat de  Rosario, va conèixer la seva dona Antonella Roccuzzo i va formar la seva família amb ella a Barcelona. Ara té 3 fills que es diuen Mateo Messi, Thiago Messi i Ciro Messi Roccuzzo.

Considerat sovint el millor jugador de el món i un dels millors de tots els temps, és l'únic futbolista en la història que ha guanyat, entre d'altres distincions, sis vegades la Pilota d'Or (dues Pilotes d'Or-quatre FIFA Pilotes d'or), les quatre primeras de forma consecutiva, a més de rebre 6 Botes d'or, un FIFA World Player, i un The Best FIFA. El 2020, es va convertir en el primer futbolista a rebre un premi Laureus. Amb el Barcelona ha guanyat 34 títols, entre ells, 10 de la Lliga i quatre de la Lliga de Campions de la UEFA, així com sis títols de la Copa del Rei.

A Leo Messi de petit li apasionava molt jugar a futbol, de fet es concentrava molt al camp. No mostrava la mateixa concentració del futbol al col·legi. De fet el mateix Leo Messi ha reconegut que era molt tranquil, desastre en els estudis perquè sempre treia males notes.

La família d'en Messi 

Iker González i Jones Carrera 

2 comentaris: