9 de març 2020

COM PREVENIR EL CORONAVIRUS


El coronavirus és una família de virus que es va descobrir a la dècada dels 60, però encara se’n desconeix l’origen. Aquest virus pot provocar diferents malalties: des d’un refredat fins a una síndrome respiratòria greu (pneumònia).
Coronavirus o Covid-19
Gran part dels coronavirus no són perillosos i es poden tractar amb eficàcia, de fet durant la infància sempre tenim algun coronavirus. Tot i que és més freqüent agafar aquest virus durant la tardor o l’hivern, el pots agafar en qualsevol època de l’any. 
Aquest virus pot estar present tant en humans com en animals, i es transmet a partir de causes respiratòries com al tossir, estornudar o parlar. Per això aquí us deixem una guia per prevenir aquest virus que està alterant la població:

És vital rentar-se les mans
  • Mantenir una higiene bàsica és la forma més eficaç i fàcil per evitar agafar el virus en els llocs de màxima infecció.
  • Renteu-vos les mans amb freqüència i eviteu el contacte amb persones ja infectades, protegint especialment la boca, el nas i els ulls.
  • Els qui creguin que puguin estar amb persones infectades és vital que portin mascaretes i mocadors per tapar-se el nas i la boca quan esternudem o tossim.
  • En els països de màxim risc d’infecció com pot ser Itàlia o la Xina és prudencial mantenir més d’un metre de distància entre les persones, per evitar així el contagi.
  • Procureu, si no disposeu de mocadors, esternudar o tossir sobre el propi braç en la zona interior del colze, flexionant-lo.
  • És molt important que els infectats no vagin a l’hospital, sinó que truquin a un metge perquè els visiti a casa. D’aquesta manera prevenim infectar altres persones que poden estar delicades del cor o amb problemes respiratoris.

Per evitar el contagi del coronavirus és necessari seguir les mateixes recomanacions que les autoritats sanitàries que cada país estableixen cada any per totes les altres malalties respiratòries com la grip. Rentar-se les mans amb freqüència és una de les mesures més importants.

Infectats amb mascaretes


 Genís Germán i Jofre Roca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada