21 d’oct. 2019

NIKE

Phil Knight va ser el fundador de la marca Nike al 1968. Nike es va crear el 25 de gener del 1964, a Estats Units. És una empresa multinacional nord-americana dedicada al disseny, desenvolupament, fabricació i comercialització de pilotes, calçat, roba, equip, accessoris i altres articles esportius. El nom és basava en la deessa grega de la victòria "Niké" . En els seus 3 primers anys d'existència la marca es feia dir "Blue Ribbons Sports". El logotip, curiosament, va ser desenvolupat per una estudiant de disseny gràfic: Carolyn Davidson. 
NIKE, va contractar més de 700 botigues en tot el món, tenen 45 oficines ubicades als afores dels Estats Units. La majoria de les fàbriques estan a Àsia i més països com per exemple Indonesia, Xina, Taiwán, Índia, Tailàndia, Vietnam, Pakistan, Filipines, Mèxic i  Malàisia.
A principis del 1970 amb la creació de Nike, Bill Bowerman i Phil Knight decideixen fer el gran salt per fabricar i diseñar la seva propia marca de sabates per atletes. 


Phil Knight, el fundador i el logo de Nike

El primer jove atleta que portar les sabates Nike va ser Steve Prefontaine.

En el cas del futbol, ​​l'empresa inicialment signava contractes amb diversos futbolistes destacats de la selecció brasilera campiona del mundial del 94. L’any 95, signa amb l'equip complet dissenyant a partir d'aquest acte, l'uniforme de la selecció brasilera , així com el de diversos seleccionats i clubs de tot el món.

Pel costat del golf, Nike signa amb una jove promesa de l'esport anomenada Eldrick "Tiger" Woods per 5 milions de dòlars a l'any. En el principi diversos dels rivals reien i criticaven l'empresa per el seu fitxatge, el temps va donar la raó a la marca, ja que  l'any 97 Woods guanya el Masters.

NIKE”DEESSA DE LA VICTORIA”

En la mitologia grega, Nike vol dir deessa de la victòria. La representa com una petita escultura alada.
Comproveu com el logotip de la marca s’assembla molt a una de les ales de la deessa Niké.

Escultura deessa de la victòria (Nike)





















Anthony Camilo i Marcos Rivera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada