13 de juny 2018

CASOS EXTREMS

Avui dia estem lligats constantment al telèfon mòbil, com si fos una extensió de la nostra mà.
Els experts diuen que no hi ha addiccions sinó addictes. I seguint aquesta lògica, ja fa temps que molts addictes, diagnosticats com a tal, responen a perfils molt diferents dels assumits generalment com a col·lectius, per exemple aquells que passen massa temps enganxats a una pantalla, o lligats al telèfon mòbil, o cargolats als comandaments d'un joc de videoconsola o ordinador.
Això pot comportar diferents conseqüències per a la salut mental i el nostre benestar. Ara us deixarem unes quantes històries dels casos més extrems d’aquest gran problema; l’adicció a les pantalles:

Un estudi realitzat únicament amb informació dels Estats Units mostra que es van produir 256 morts i 29,370 ferits únicament durant els primers 5 mesos del llançament de Pokémon Go, de manera que evidentment la xifra de morts i lesionats a tot el món ha augmentat dràsticament. Per la simple raó que els consumidors d’aquest joc no està pendent dels perills del carrer.
Un altre cas, al 2010 en un institut. Un noi va cremar un company perquè es creia que era un mac d’un joc anomenat WarCraft. Perquè la gent està tan endinsada en el joc que ja no distingeixen la realitat de la ficció.

Luca Stan, Pau Robles, Álvaro Ramírez


3 comentaris: