21 de febr. 2018

JA TENS LA DISFRESSA PERFECTA?



Màscares de carnestoltes
El Carnestoltes és una celebració que depèn del calendari lunar, és una de les festes mòbils del calendari, cada any cau en un dia diferent a partir de les set setmanes després de la primera lluna plena i el solstici d’hivern. Aquest any ha estat l’11 de febrer.


 L'arribada del Carnestoltes anuncia la fi dels mesos freds, de neu i foscor. Aquestes festes alegres, vistoses i boges donen una calorosa benvinguda a la primavera, generadora de vida.

El Carnestoltes, anticipa la Quaresma, instituïda en els primers temps de l'Església que imposava l'obligació de dejunar quaranta dies en memòria del que Jesús dejunà en el desert. Comença el Dimecres de Cendra i acaba el Dissabte de Glòria, és a dir un període de quaranta-sis dies que finalitza amb la Pasqua de Resurrecció.

No és un dia qualsevol, és un dia per gaudir i fer broma, deixar de pensar en tot el que es quotidià, la monotonia del dia a dia, per això tothom porta una disfressa, per ser diferents del que normalment són....Per això mateix, anys enrere estava prohibit celebrar-lo perquè l’església hi veia un perill.

La rua 
Sincerament ens encanta el carnestoltes, és un dia magnífic, ens ho passem genial, justament el dia on no s’ha de perdre la nostra essència humorística.
Posa’t la teva màscara o disfressa i anem a gaudir del moment!



 
Somaya Alilich, Ivette Oria 3A




                                       

1 comentari:

  1. El Carnestoltes sempre ens porta alegria. Heu fet un bon article. De què us heu disfressat vosaltres??

    ResponElimina