8 de juny 2017

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Quan parlem de la violència de gènere pensem en atacs físics i fins tot en la mort però també pot ser violència psicològica, assetjament...

Resultado de imagen de prou violencia de genere
L’agressió que existeix entre  homes i dones és escandalós.  De moment aquest any portem 54 morts, per culpa d’aquest problema. Fa pocs dies una dona va quedar paraplègica per tirar-se des d’un primer pis perquè estava fugint del seu assassí, el seu marit, que ara s’està jugant 21 anys de presó. El que fa patir més són, si n’hi ha, els fills, que són les altres víctimes d’aquesta violència.

Una estadística del 2015, d’Espanya, informa que varen morir 60 dones a causa de les agressions de les seves parelles, això ens pot donar una idea de la multitud de dones que moren no només a Espanya sinó, a tot el món, cosa que, com havia dit abans, fa incrementar el percentatge  d’assassinats. 

Com es pot parar aquest problema? La gent s’ha anat conscienciant i ha organitzat campanyes contra aquestes agressions, però aquesta violència continua essent i probablemente  mai no acabarà. Això no només està passant a Espanya, sinó a tot el món. No només en persones anònimes sinó també amb personatges "públics" com el cas de l'atleta Pictorius.  Hi ha països on sembla inexistent ja que no passa amb freqüència i hi ha països on s’ha convertit en “costum”, seguint la idea ancestral de les tradicions masclistes que dirigeixen la societat.

Podem pensar que són cassos aïllats, però si anem allargant-ho, podria acabar molt malament i increment-se, ja que cada vegada moren,almenys 10 persones més. 

La solució seràn les noves generacions, o sigui, els joves d'avui dia, que potser amb l'educació que rebem podrem parar aquest problema treballant des d'ara , així que...

 PROU VIOLÈNCIA!!!


Adrià Hernández

5 comentaris:

  1. Molt bona reflexió Adrià, molt interessant!

    ResponElimina
  2. Trobo molt interessant la teva publicació!

    ResponElimina
  3. L'article està molt bé, però també hi ha agressions als homes de part de les dones tant físiques com psicològiques.

    ResponElimina
  4. m'encanta la teva opinio, estic d'acord amb tu

    ResponElimina
  5. Tens tota la raó la societat ha de canviar i apendre dels errors.
    I com dius tu: PROU VIOLÈNCIA

    ResponElimina