13 de juny 2016

CARTELL DE TEMPS DE FLORS


El dimecres 27 d’abril de 2016 es va donar a conéixer el cartell que va representar la 61a exposició de Temps de Flors a Girona.


Des de sempre el nostre institut ha estat buscant una motivació per als treballs dels alumnes. Fa uns anys l’institut va proposar la idea de col·laborar amb l’ajuntament per realitzar alguna mena d’activitat, un treball que incentivés la creativitat dels alumnes. Així va sortir la idea de crear el cartell de temps de flors. Ho van fer un any i va tenir molt d’èxit. Des de llavors, el centre va fer un conveni amb l’ajuntament perquè, cada any, un alumne, triat per un jurat de l’’ajuntament, publiqui el seu cartell. En aquesta activitat no nomès hi participen alumnes del batxillerat artístic, sinó que també hi participen alumnes d’altres batxillerats. L’únic requisit és fer l’assignatura de Cultura Audiovisual.  


Abans de saber el guanyador/a, cada alumne presenta un mínim de 10 esbossos amb idees diferents. Individualment, amb cada alumne, es miren els esbossos que es presenten fets a mà i es tria el més convenient. Aleshores un cop acabat aquest procediment, és el professorat de Cultura Audiovisual i disseny, que en fa  una valoració general i escull. Després, el jurat composat per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els regidors de cultura i turisme, els personal de disseny de l’Ajuntament i de l’institut, i dos o tres tècnics més, escullen el que consideren el millor. Un cop triat el guanyador es realitza un acte de presentació al mateix institut.

Aquest any la guanyadora ha estat Judit Crehuet, a qui hem fet una petita entrevista.


-Esperaves ser tu la guanyadora?
No, no ho esperava per res perquè quan vaig veure els treballs de les altres classes i els dels altres companys vaig pensar que no guanyaria.
-Com et vas sentir quan vas saber que eres la guanyadora?
Molt contenta, molt orgullosa. No ho sé, estava feliç de poder veure el meu cartell per tot Girona.
-En què et vas inspirar?
Realment no t’ho sabria dir, em va venir la idea de cop. Vaig veure una punta de llapis i vaig dir  i si…. I de seguida em vaig posar a treballar. Em va sortir la idea axí del no res.
- Com vas portar el procediment?
Em vaig passar tota la tarda fent punta de llapis intentant que no es trenques… Intentant enganxar-ho... que es matingués en forma... I després vaig haver de trucar un amic perquè m’ajudés a fer la fotografia. I després simplement van ser hores de fotoshop.
-Què penses estudiar després de l’institut?
L’any que ve estudiaré il·lustració a la Llotja i després segurament faré Belles Arts.  
-Creus que la gent que diu que el batxillerat artístic és més fàcil té raó? Què en penses?
Jo no crec que sigui més fàcil perquè es treballa molt. L’avantatge és que si t’agrada el dibuix, el disseny… et satisfarà, però hauràs de treballar moltes hores perquè els treballs ho requereixen. Potser et passes 10 hores fent un quadre, però com que t’agrada el que estàs fent, no sents que estiguis treballant o fent deures. Jo ho visc com si fos un hobbie
- Quin consell donaries a algú que volgués fer batxillerat artístic?
No sabria què dir, no ho sé, que aprofiti, que s’hi fiqui molt, que cada vegada que li posin un exercici  intenti  treure’n el màxim i que ho gaudeixi. Jo com a mínim ho he fet.  


DANIELA PANUTA, CLÀUDIA BATLLE i ALBA RUIZ

5 comentaris: