30 de maig 2016

K-POP


El K-pop és un estil de música que prové de Corea del Sur,i bàsicament, és música en Coreà que té  una gran varietat de disciplines, com ara el ball,  i que combina altres gèneres musicals, dance electrònica, hip hop, rap, rock, R&B, etc…,en aquest sentit és un gènere molt eclèctic.

Els grups de K-pop poden ser nombrosos o estar formats per una sola persona, el grup més gros fins al moment està compòs per 13 membres i la majoria de grups superen els 6 membres. S’entrenen de manera molt dura durant molts d’anys alhora que aprenen a cantar i ballar, els cantants que estan en el procés d’aquest entrenament reben el nom de Rookies. Els entrenaments tenen un valor d’aproximadament 1 milió de dòlars els quals són pagats per les agències,  empreses que ho produeixen absolutament tot.


Els videoclips, escenaris i coreografies són d’un cost molt elevat i estan molt ben realitzats. Cada videoclip té un concepte únic i no n’hi ha 2 d’iguals, ja que, l’aspecte  visual  d’aquest gènere és molt important i ha de ser agradable a la vista.

El k-pop, amb la finalitat de ser més internacional, inclou fragments o paraules en anglès o en pocs casos espanyol  amb l’objectiu que les persones que no saben coreà puguin cantar algunes parts sense cap problema.

Recentment, s’ha començat a utilitzar un nou mètode per crear grups nous, en comptes de deixar decidir a l'agència, es fa un programa de televisió on es coneixen les Rookies i competeixen. Els espectadors voten a travès d'internet o missatges de text els seus preferits, els guanyadors formen un grup. El programa més recent amb aquest format es diu Produce 101, on eren 101 noies i va tenir un èxit enorme. També es va fer el programa Sixteen, on les guanyadores van formar el grup TWICE, i fins al moment estan tenint un èxit espectacular.

Aquest fenomen s’està expandint mundialment a una velocitat elevada, actualment el k-pop és molt popular a l’Àsia i a Amèrica.

Xavier Badia i Meritxell Pérez


2 comentaris: