1 de juny 2015

Masclisme, l'assignatura pendent.

La història ens ha demostrat com a Europa i a tot el món la dona era menys preada i se’n deien moltes barbaritats: savis i filòsofs discutien sobre si  posseïa ànima o no, i en cas de tenir-ne, aquesta seria humana o animal?; es qüestionaven quina hauria de ser la seva posició social pel que feia  l'home, si hauria de ser més o menys que  la dels esclaus. En fi, ras i curt, la dona no era considerada més enllà que a mig camí entre humà i animal.

El masclisme, com sap tothom, malauradament encara no s'han eliminat del tot i pel que fa a la història, hem avançat bastant, ja que en ple segle XXI tothom sap que una dona té anima i que la seva posició social és la mateixa que la de l’home o almenys això és el que  hauríem de saber.  Ara bé, hem avançat TANT com ens pensem respecte a la història? A nosaltres, ens sembla que no del tot.
Hi ha dos ‘tipus’ de masclisme: Un que és l’ evident i extrem; com per exemple quan un home agredeix físicament o psicològicament una dona, i un altre que és el més subtil, per dir d’ alguna manera.
El “subtil” és el que més es fa servir dintre del masclisme i com diu el seu nom és el més discret dels dos.
I on podem trobar alguns d’aquests casos? Doncs per exemple en els programes de televisió, que utilitzen a la dona com un “florer”; en els anuncis, posant-la amb una actitud sensual per només vendren’s un perfum o també en els programes de  trucs de màgia on podem trobar-la acompanyant l’home, i la veiem amb roba provocativa.


Per tant, podem dir que  constantment ens trobem davant de casos masclistes i el que hauríem de fer d’ara en endavant  és intentar reconèixer aquests casos i posar-hi punt final.



Houda Benali i Elena Rodríguez 4 A


                                               

3 comentaris:

  1. Teniu tota la raó. Hem de lluitar perquè el masclisme no sigui present en les nostres vides, però serà molt difícil. Fer veure a la gent casos de masclisme a partir d'articles com aquest és una bona manera de començar.

    ResponElimina
  2. És un cas molt difícil de solucionar pero crec que si tots possèsim el nostre granet de sorra es pot conseguir!!!

    ResponElimina