11 de maig 2015

Llibertat d'expressió

Els fets recents de l’atemptat a la revista humorística francesa Charlie Hebdo ens han fet plantejar el tema de la llibertat d’expressió. Arran d’aquests fets molta gent va prendre el cartell de Je suis Charlie, i denunciava que els terroristes es volien carregar la llibertat d’expressió.  Tanmateix, el que la gent no deia era que els que van publicar aquelles caricatures de Mahoma van traspassar potser el límit del respecte als sentiments d’una religió.
És indubtable que  la llibertat d’expressió és un dret que sens dubte la humanitat ha anat conquerint al llarg dels anys, però ha de ser il·limitada o hi hem de posar fronteres? Podem dir el que volem, de qui volem i a on volem?
Molta gent diu “jo sóc lliure i puc dir el que vulgui, de qui vulgui”, però no pensa que el que diu pot ofendre  moltes persones. Hi ha temes que són delicats, molt íntims com ara  la religió o la inclinació sexual, per exemple i tothom hauria de tenir-hi un cert respecte i procurar no ofendre.

La llibertat d’expressió existeix, amb certs límits, però s’ha de guanyar i mai amb violència.

                                                                                                                         Fadila Berdahem 4t-B


6 comentaris:

  1. Estic d'acord amb la teva idea Fadila, un article molt interessant.

    ResponElimina
  2. Tens raó, Fadila. La llibertat d'expressió existeix però amb certs límits. Hem de vigilar de no traspassar-los.

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord. Que tots estiguem en contra del que han fet aquells terroristes no sginifica que estem d'acord amb la revista 'Charlie Hebdo' . Per la meva opinió, és una revista poc respectable perquè falta i ha faltat molt el respecte a bastanta gent, (i jo inclosa) per tant, jo també dic: 'Je Ne Suis Pas Charlie'

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord. Que tots estiguem en contra del que han fet aquells terroristes no sginifica que estem d'acord amb la revista 'Charlie Hebdo' . Per la meva opinió, és una revista poc respectable perquè falta i ha faltat molt el respecte a bastanta gent, (i jo inclosa) per tant, jo també dic: 'Je Ne Suis Pas Charlie'

    ResponElimina