27 d’abr. 2015

Noves incorporacions

Aquest any el nostre centre hi han hagut noves incorporacions i hem triat dues professores, la Romi Massaguer, professora de llengua catalana  i la Sagrari Martorell,  professora de socials, i els hem fet unes preguntes per saber més  sobre com  ha estat la seva incorporació en el centre.
Us deixem les preguntes i respostes d'aquestes dues professores. Trobareu les respostes de la Romi amb una R i les de la Sagrari amb una S.




Sagrari Martorell
-Abans de venir aquí treballaves en un altre institut? A quin?

 R: Treballava a l'institut Sa Palomera de Blanes.

 S: Des que vaig entrar a ensenyament, he treballat en diferents instituts i escoles de la província de Tarragona i Girona. Els darrers dos cursos havia estat treballant a l’INS Cendrassos de Figueres.


-T’ha costat incorporar-te, has trobat molts canvis respecte a l’altre institut?

R:  Aquest any he hagut de fer doble adaptació : d'escola i d'assignatura . Tot i que estic acostumada a canviar constantment de centre , aquest any ha sigut una mica més dur, perquè jo ensenyava anglès i aquest any he fet classes de llengua catalana.

S: Canviar de centre suposa sempre un repte i sempre hi ha un període més o menys llarg per adaptar-se. Cada centre té unes peculiaritats que fan que et trobis més ràpid a gust o no.



-Quins canvis respecte l’altre institut t’han sorprès o voldries destacar? 

R: Els horaris són els mateixos,però jo tinc la comoditat de treballar prop de casa , i ho noto molt, en positiu. Per altra banda, el curs passat jo feia grups de matí , tarda i vespre , i era molt pesat, per tant , també he millorat en aquest aspecte.
S: Diferents maneres de treballar, diferents horaris… L’horari que feia els cursos passats era diferent, al començar les classes un quart d’hora més tard que aquí.



-T’agradava més el sistema de treballar de l’altre centre? com et sents més còmoda?

R: Em sento molt a gust aquí. al Sobrequés , pel clima de treball , i per la relació de respecte que trobo en els alumnes en general.

S: Cada centre funciona de manera diferent de treballar i t’has d’adaptar al que et demanen i sentir-te el més còmode possible.



-Trobes que t’has guanyat la confiança dels alumnes? Bon rotllo a les classes, s’adapten al que els demanes,...

R: Sempre hi ha grups amb els quals hi ha millor relació que amb altres, però en general , penso que bé . Com és normal , el grup del qual en sóc la tutora , és amb el que hi ha més confiança i bon rotllo.

S: Els alumnes s’adapten al que els hi demano sense cap problema tot i que de vegades perden massa el temps parlant entre ells i desaprofiten l’estona que els hi deixo a classe per fer feina i estudiar les lliçons abans de la data de l’examen per tal de resoldre possibles dubtes.


-Trobes que el centre t’ha facilitat la teva incorporació?

R:Sempre trobo molta cooperació en tots els centres , i el Sobrequés no ha estat una excepció. És molt diferent de l'ambient de treball que acostumes a trobar-te en una empresa privada , fora de l'àmbit d'ensenyament.

S: El centre i els companys des d’un començament han facilitat la meva incorporació explicant el funcionament del centre, del departament i deixant el material  necessari per al desenvolupament de les classes.



-Com et sens amb els alumnes/professos del centre?

R: Molt i molt bé . Poc a poc vaig coneixent a tothom , i m'agradaria quedar-m'hi més cursos per poder fer bons amics.

S: Molt a gust tant amb els alumnes com amb els professors



-T’agraden les noves tecnologies que s’utilitzen per donar classes?
R: Haig de confessar que les noves tecnologies sempre van una mica pel davant meu , però en reconec el valor , i procuro servir-me'n en la mesura de les meves possibilitats.

S: Les noves tecnologies m’agraden molt i intento combinar-les tot i que de vegades prefereixo la pissarra de tota la vida.
                                                                              
Maria Farrés i Mariona Callís




2 comentaris:

  1. Me ha gustado bastante, ya que yo fui alumna de la profesora Romi Massaguer, la he tenido en catalán y se explica muy bien, una excelente profesora.Va bien que se incorporen nuevos profesores.

    ResponElimina
  2. La Sagrari és una gran professora, la trobem a faltar.

    ResponElimina