4 de juny 2014

Entrevista a Pedro Cortés

Qui no coneix a Pedro Cortés, el director i professor del nostre centre. Però segur que molts de vosaltres no sabeu que és el professor més antic de tots, podem dir que ja forma part de l’edifici. A continuació us deixem amb l’entrevista. 
-Aquest és un curs especial per a tu? Per què?
Si, es clar, és l’últim curs que exerceixo de director i professor i ja porto molt de temps a l’institut. Per això és important per a mi.

-Com vas començar a l’ensenyament?
Vaig començar a donar classes a la universitat.

-Quant de temps portes a l’institut?

Sóc el més antic de tots, ja fa uns 33 o 32 anys que estic aquí, segurament sóc l’únic que queda de tots els que donàvem classes quan va obrir l’institut.

-Com vas arribar al càrrec de director?

He estat director dues vegades, les dues em vaig presentar i em va elegir el professorat.

-Què t’agrada més de l’ensenyament? En què t’has especialitzat? En quins cursos fas classes?

Faig classes a 1er i 2n de Batxillerat de ciències de la terra. L’ensenyament és una professió molt maca, m’agrada molt.

-Com creus que està l’educació actualment?

Complicada. No crec que estigui tant malament com es diu, crec que estan iniciant una nova etapa però encara queda molt per millorar. 

-Què canviaries d’aquests anys de professor a l’institut?

Probablement moltes, sempre hi ha coses que es poden millorar.

-Què t’agrada més, ser professor o director?
Les dues coses, crec que les dues professions es complementen. Donar classes m’agrada però hi ha hagut anys que només he estat director. Crec que els directors han de fer de professors per mantenir la relació amb els alumnes.

-Recomanaries aquesta feina algú?
Sí, és clar!
-Ara tothom ens diu que el nostre futur és incert, quins consells ens donaries?

És un moment complicat, estan passant coses bones i al mateix temps complicades. Per superar aquests obstacles s’han de perseguir els teus ideals i tenir motivació. El que no pots ser és pessimista i passar de tot.
-Com és un dia ideal per a tu?

Que tots funcioni, que tothom estigui content i que vulgui continuant vinent a l’institut. Però quan penses que tot va bé, sempre passa alguna cosa. 
-Ens podries explicar alguna anècdota?

N’hi ha hagut moltes, dormides a l’institut amb el professorat, quan sonava l’alarma a la matinada i teníem que anar a veure que passava, etc.
Moltes gràcies Pedro i molta sort !


Arnau Ferreiro, Abderraouf Badi, Maria Hidalgo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada