23 d’abr. 2014

NELSON MANDELA

Aparheid

Aquest any ha mort Nelson Mandela, que va ser durant molts anys president de Sudàfrica.

Jo no sabia gaire sobre l’Apartheit fins que vaig voler fer aquest article. Aparheit és una paraula en holandès, que és la llengua dels blancs de sudàfrica, que vol dir separar la gent per races: a l’escola, als col·legis, als autobusos, als lavabos, no donar els negres el dret de votar....

L'objectiu de l’aparheid era donar prioritat i poder absolut als blancs, de manera que durant molt de temps, els blancs varen manar i tots els que s’oposaven al seu poder eren empresonats, com li va passar a Nelson Mandela.

Nelson Mandela va estar a la presó 27 anys perquè va ser considerat un terrorista i un comunista. Quan en va sortir no es va voler revenjar i per això és una persona per admirar. Ell només volia que el seu poble visqués en pau en el seu territori.
Mandela va lluitar en defensa de la igualtat de les persones, independentment del sexe o del color de la pell i no va a cedir en els seus pensaments tot i ser empresonat.
Escollit primer president negre de Sud Àfrica el 1994, va fer amb èxit una política de reconciliació nacional. A Sud-africà, tothom li té un respecte profund i se’l considera el pare de la nació.

Jo he escollit aquest tema perquè va morir l’any passat i és una persona molt important i que m’ha impressionat.

Robert Stan


1 comentari:

  1. Aquest article és molt interessant ja que Nelson Mandela va ser durant molts anys un president molt important a Sud-àfrican i ell només volia que el seu poble visqués en pau en el seu territori. L'admiràvem i l'admirem molt.

    Mònica Cózar i Júlia Miquel

    ResponElimina