14 d’abr. 2023

SANT JORDI

Com tots sabeu, Sant Jordi és una celebració que es fa cada any, tradicional de Catalunya, o això pensàvem tots…es celebra el dia 23 d’abril regalant una rosa o un llibre.

Un drac habitava a Capadòcia, una regió històrica a Turquia. Al mateix temps, el nostre soldat Sant Jordi va passar a ser màrtir. Els habitants, plens de por, van començar a donar-li al drac els animals de les granges (el ramat) per menjar. 

Però, a poc a poc es van acabar i van optar per oferir-li persones fins que, degraciadament, va tocar la princesa, la filla del rei. 

Sant Jordi, al ser un guàrdia personal de l’emperador (gràcies al seu pare), va anar a lluitar contra la bèstia i clavant-li una espasa directament al cor, el cavaller va obtenir la victòria. 

I de la sang de l’animal, va sorgir un roser vermell i Sant Jordi li va regalar a la princesa. 

Com a conseqüència, només les noies rebien un ram de roses i els nois un llibre, però, a nosaltres també ens agrada llegir i a ells decorar les seves cases amb roses. 


Actualment, es podria considerar un celebració internacional, ja que té com a orígen, el continent africà, encara que la considerem exclusiva de Catalunya.







                                                                                                                                                                               Kirei Roch i Manuela Santamaria, 3r B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada