El cuscús (الكسكس), és un menjar tradicional del Marroc, esta fet de verdures, normalment :
750 g de cuscús
2 tomàquets
1 ceba
1 carbassó
250 g de carbassa
1 pastanaga
30 g de panses
1 cullerada de pebre
1 manat de julivert
1 manat de coriandre
1 cullerada de cúrcuma
2 branques de canyella
8 fils de safrà
sal
oli d'oliva
aigua
LA PREPARACIÓ, ELS PASSOS :
Saltegem la ceba, la pastanaga, el carbassó i els tomàquets cherry amb dues cullerades d'oli d'oliva verge extra i sal. Mentrestant hi afegim les herbes aromàtiques. Removem i cuinem fins que les verdures estiguin tendres, però no massa passades. A part escalfem l’aigua en una cassola. Abans que trenqui a bullir, retirem la cassola del foc i incorporem el cuscús. Deixem hidratar una estona (uns 10 minuts), i hi afegim una cullerada d'oli i barregem bé perquè el cuscús quedi solt. Després ajuntem el cuscús amb les verdures.
Nerea Castañer, Zaida Amador, Lucía Ferreiro, 3A
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada