11 de nov. 2022

CUSCÚS

 El cuscús (الكسكس), és un menjar tradicional del Marroc, esta fet de verdures, normalment : 

750 g de cuscús

2 tomàquets

1 ceba

1 carbassó

250 g de carbassa

1 pastanaga

30 g de panses

1 cullerada de pebre

1 manat de julivert

1 manat de coriandre

1 cullerada de cúrcuma

2 branques de canyella

8 fils de safrà

sal

oli d'oliva

aigua


LA PREPARACIÓ, ELS PASSOS : 

Saltegem la ceba, la pastanaga, el carbassó i els tomàquets cherry amb dues cullerades d'oli d'oliva verge extra i sal. Mentrestant hi afegim les herbes aromàtiques. Removem i cuinem fins que les verdures estiguin tendres, però no massa passades. A part escalfem l’aigua en una cassola. Abans que trenqui a bullir, retirem la cassola del foc i incorporem el cuscús. Deixem hidratar una estona (uns 10 minuts), i hi afegim una cullerada d'oli i barregem bé perquè el cuscús quedi solt. Després ajuntem el cuscús amb les verdures.

 

                                     

 

                                                             Nerea Castañer, Zaida Amador, Lucía Ferreiro, 3A 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada