2 de juny 2021

MAQUETA D'UN PÀRQUING

Els alumnes de 3r d’ESO aquest segon i tercer trimestre hem estat treballant en una maqueta realista d’un pàrquing a l’assignatura de Tecnologia. Vam començar fent un esbós i a continuació els vam passar a ordinador amb el librecad. Després ens vam posar en grups de 2 o 3 persones i vam triar quin dels plànols faríem servir, i si s’havia de modificar alguna cosa. 

Una vegada vam tenir clar què havíem de fer vam començar a construir les bases, per a dur a terme això vam utilitzar una fullola dm 3mm, que vam pintar de gris o marró per simular el terra del pàrquing. Després amb l’ajuda de cinta vam pintar les línies per limitar els aparcaments i amb cartró ploma vam fer les parets i la caixa amb tota l’electrònica del pàrquing. 

La programació per permetre el funcionament del barrera del pàrquing la vam fer a través d’un programa que es diu arduino blocks. El pàrquing compta amb un semàfor per indicar si hi ha lloc o no, un sensor de moviment que fa que quan un cotxe s’hi apropi s’aixequi la barrera per poder entrar i un botó que quan es prem s’aixeca la barrera perquè el cotxe pugui sortir.

La majoria de grups hi han afegit elements de decoració com arbres, llums…


maqueta del pàrquing

Aina Lagos i Gina Soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada