12 de maig 2021

RECEPTA PASTÍS DE PASTANAGA

 
No ens enganyem, ningú triarà un pastís de pastanaga si pot escollir un tiramisú, però com que els ingredients són barats, sempre és bo tenir la recepta a mà per quan s’acaben els diners.

1. Compra pastanagues, i de totes les que tens agafa les cinc millors. Pela-les, renta-les, i comença a ratllar-les fins a jugar-t’hi el tou dels dits. No cal que li posis, però, que és una recepta que poden menjar els vegetarians i no els agradaria gens trobar-s’hi un tros de dit a dintre.

Final d'un bon partit.

2. Ara en algun bol que faci goig hi poses un quart de farina, una mica menys de sucre morè i un d’aquells sobres de llevat de ROYAL.

3. Fes-li quatre voltes i, hi afegeixes quatre ous i mig got d’oli. 

4. Fot-li canya amb una batedora o amb les mans o amb el que bonament puguis, fins que tingui un bon aspecte. Aquest és el moment de tirar-hi la pastanaga que has estat ratllant fa una estona.

5. Continua remenant. El pastís de pastanaga és a punt de veure la llum. 

6. Ara només queda fer allò d’empastifar una safata de forn amb mantega, i posar-hi la pasterada. Ho poses al forn que ja ha d’estar a 200º, i quan puguis fer-hi la prova de l’escuradents, ja estarà llest per posar a refredar sobre el marbre.

7. Sucre glas per sobre, i si estàs molt avorrit, quatre pastangues baby i amb això finaliztem el partit.

Cristina Gutiérrez, Oriol Vergés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada