125g de farina
2 ous
250 ml de llet
50 g de mantega
5g de sucre
1 polsim de sal
1 culleradeta de mantega per untar la paella
1. Es fa la barreja
Primer de tot, cal que col·loquem els ingredients a l’interior d’un recipient i que els barregem a consciència fins que aconseguim una barreja que no tingui grumolls i que tingui una textura ben cremosa. En cas que hagi quedat molt espessa, s’hi pot afegir un rajolí de llet. Tot i que ja podrem fer servir aquesta barreja, també hi ha la possibilitat de deixar-la que reposi durant una hora a la nevera.
2. Es torra la barreja
El pas número dos es basa en engreixar la paella antiadherent amb una cullerada d’oli d’oliva verge extra. (no caldrà engreixar-la si tens una crepera). De seguida que la paella estigui calenta, hi afegirem una mica de la massa que hem preparat prèviament. Li haurem de donar la volta en el moment en què se'n comencin a daurar les vores.
Quan les crepes s’elaboren a casa, sovint es rebutja la primera perquè té molt de greix i no sol quedar gaire bé. Els cops posteriors, no caldrà que afegim més oli a la paella: la crep es farà ben ràpid.
3. S’apilen les crepes
Per tal de conservar l’escalfor de les creps mentre les elaborem, haurem de col·locar aigua en un cassó i escalfar-la a foc baix. Al damunt, hi posarem un plat amb un paper d’alumini, on apilarem les creps que ja estiguin fetes. No s’enganxen, i per tant no et donaran gaire problemes.
I ara, bon profit!!!
resultat de la recepta |
Queralt Casassas i Irene Sánchez
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada