21 de des. 2018

LA MARATÓ DE TV3


La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i està enfocat a l'obtenció de recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, avui en dia, no tenen cura. Busca sensibilitzar sobre la malaltia triada cada any a la població catalana i potencia la investigació científica per prevenir-les i / o curar-les. Per La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica.

Abans de cada edició de La Marató s'engega una àmplia campanya de difusió gràfica i audiovisual que difon el coneixement sobre les malalties que es tractaran en el programa i estimula la participació ciutadana en l'esdeveniment.                                                                                                                                                           
La Marató de TV3, aquest any és el dia 16 de desembre i és conduït per Gemma Nierga i Ramon Gener, a TV3 i Roger Escapa, a Catalunya Ràdio. Tracta sobre el càncer, que és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l’any. 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

La setmana passada van venir a fer-nos una xerrada sobre el càncer i ens van explicar alguns dels tipus que hi ha. N'hi ha més de 200 de diferents: de mama, de còlon, de pulmó, de cervell, de leucèmia, de pàncrees… Però ens van parlar principalment del càncer de còlon, de pròstata, de mama i de pulmó. Ens van dir que en els homes el càncer més habitual és el de pròstata i el de les dones, el de mama.

El càncer el podem prevenir no fumant, fent activitat física moderadament, seguint una dieta saludable i controlar el pes, limitant el consum d’alcohol, evitant l’exposició excessiva al sol, vacunant-nos i fent proves de detecció precoç.

Desgraciadament, el càncer és una malaltia molt dura de passar tant pel qui ho pateix com pels familiars i amics. A més a més és molt comú, ja que gairebé tothom ha tingut o té contacte amb algú que l’ha patit.

És molt important i necessari que es tracti molt aquest tema, que s’investigui, per aconseguir que es puguin curar cada vegada més casos.

La Marató de TV3

Laura Alonso, Aina Omedes i Paula Masferrer
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada