21 de març 2018

El Centenari del naixement de Manuel de Pedrolo

Actualment a l’INS Santiago Sobrequés i Vidal, els alumnes de 3r ESO estan dedicant 1 hora de classe a la setmana de Català a llegir i interpretar l’obra d’en Manuel de Pedrolo, JOC BRUT (una novel·la d’amor entre un personatge, Xavier i una noia que s’aprofita d’ell per aconseguir els seus objectius i beneficis sense tacar-se les mans).
Manuel de Pedrolo Molina, un autèntic personatge de la literatura catalana, va néixer al Castell de l’Aranyó el 1918, va escriure unes quantes obres de diferents gèneres (de poesia, de teatral, de novel.la). Va a passar la seva infància a Tàrrega amb el seu pare. Una vegada complerts els 17 anys, es va traslladar a Barcelona (BCN) i va ingressar a l’institut Balmes amb l’objectiu d’acabar el batxillerat.
Una vegada acabada la guerra, va tornar a Barcelona i seguidament és casà amb Josefa, tot i l’oposició del seu pare, més endavant començà a publicar obres i també treballà en diversos oficis, com per exemple  investigador privat, traductor,(...).
Els principis de l’any 1974, Pedrolo comença a rebre trofeus i premis pels seus esforços com autor, el premi més important que va rebre va ser “Premi d’Honor de les lletres catalanes”. Seguidament publica Mecanoscrit del Segon Origen una novel.la  de ciència-ficció, que va ser representada en versió cinematogràfica.

Més tard s’associa amb la AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Català). Al 1990, a causa d’un càncer va morir a la ciutat de Barcelona.
Resultado de imagen de joc brut

Joc Brut:  El llibre “joc brut” és un novel·la feta
per l’escritor Manuel de Pedrolo editat l’any
1965 i pertany al genere de la novel.la políciaca.
Joc brut narra la història d’un home que es
diu Xavier que se sent atret per una dona molt
maca, Juna, que l’utilitza per matar el seu oncle,
per obtenir-ne l’ herència.

L’obra passa a diferents llocs, una de les quals es Barcelona. Aquest llibre es divideix per
quatre parts: “El projecte”, Els fets”, “La recerca“ i “Les explicacions ”.
La veu narrativa que s’utilitza és la del protagonista (1a persona, Narrador intern).

Opinió personal de la obra: A nosaltres ens ha agradat l’obra
Joc brut, ja que és una historia d’amor infidel. El personatge
que ens ha fet pena és Xavier, ja que és enganyat.

Abdellah Zaroual
Anton Castella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada