15 de juny 2017

ENTREVISTA A L'ASSEN PORRAS

Molts coneixem l’Assen, professora d’història de les religions. Destaca per ser una persona que incita sempre a la participació i fa les classes molt amenes. Aquest any es jubila però encara la veurem algunes hores pel centre! És per això que hem volgut fer-li una breu entrevista per conèixer-la més.

                                                            
1. Assen, ens ha agradat sempre l'enfocament de la teva assignatura: és una decisió personal fer-la així o és el currículum que et ve marcat?

L’enfoc que he donat sempre a l’assignatura segueix en línies generals el currículum oficial. He tingut, però, sempre molt present que no era una classe de catequesi sinó que era una classe de cultura religiosa i és per això que he pogut tenir alumnes de diferents confessions religioses sense que mai s’hagi produït cap problema.

2. Quant temps fa que et dediques a l’ensenyament? Quant fa que estàs al Sobrequés?

Em dedico a l’ensenyament des de l’any 1984 i vaig arribar al Sobrequés al novembre d’aquell mateix any.

3. Tens altres estudis o títols a part del de professora?

Sóc llicenciada en Filosofia i Lletres per la branca de Psicologia; també tinc la llicenciatura en Ciències Religioses i un màster en Psicologia Jurídica.

4. Quina altra matèria t'agradaria haver estudiat? Si no fossis professora, quina altra feina t'agradaria desenvolupar?

Sempre he estudiat allò que m'ha agradat. A part de professora he tingut la inmensa sort de poder treballar de psicòloga, que és una de les meves grans passions.

5. A quants centres has estat? Quin t’ha agradat més?

Només he estat al Santa Palomera de Blanes, vaig ser-hi només tres mesos, i al Sobrequés. Indubtablement el Sobrequés és per a mi el millor centre del món (jajaja).

6. De jove eres de les que estudiaven molt o apuraves el darrer dia?

De jove era molt tronera i ho solia deixar força per l’últim moment. Però sempre acabava fent allò que toca.

7. Ha influenciat ser professora en algunes coses de la teva vida quotidiana?

Sens dubte molt! El contacte directe amb adolescents fa que hagis d'estar quasi sempre en plena forma i al dia. També sembla que no passin els anys perquè sempre tens al davant gent jove!

8. Què en penses, del model educatiu actual? Hi faries algun canvi?

Tots els models educatius tenen coses positives i negatives. Evidentment no són perfecte i per a mi el problema és sempre el mateix: desconnexió entre les teories decidides als despatxos i les realitats de l'aula.

9. Com gestiones la disciplina a classe?

En tots aquests anys puc dir que no he tingut problemes greus a l'aula. D'entrada estic còmoda amb els alumnes i intento exercir el mando sense bastó. Les meves actuacions són una mica de petó i natxada, és a dir, t'elogio i t'animo quan ho fas bé i et faig notar el meu disgust quan et portes malament.

10. Ens pots explicar alguna anècdota divertida o interessant?

Recordo que, durant la dècada dels 90, els alumnes organitzaven festes a dins l'institut i, en una d'elles, els professors vam fer torns a la nit per vigilar-los... Però em sembla que al final ens van haver de vigilar-nos ells a nosaltres!

11. Creus que ha canviat molt l’institut des que vas arribar?

Evidentment ha canviat en molts sentits, fins i tot l'edifici! Però hi ha coses que no canvien, com bé pot ser l'energia i l'entusiasme dels adolescents i a vegades l'apatia i el pessimisme dels mateixos adolescents!

12. Com passaràs el temps lliure ara que et jubilaràs?

De fet encara vindré pel centre perquè no és una jubilació total per sempre.


Moltes gràcies pels teus anys dedicats a l’ensenyament, sabem que no és una tasca difícil i agraïm el teu esforç i dedicació. Esperem que continuïs gaudint i ja t’anirem veient pels passadissos!

Àlex Castro Pizarro i Marta Castillo Tomàs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada