6 d’abr. 2017

GOT TALENT O NOT TALENT?

No sé si coneixeu un talent show que s’anomena Got Talent. Es tracta d’un format televisiu originalment nord-americà en el qual gent amb talent, artistes que, en un sector com el seu en el qual costa molt fer-se veure, es presenten per a ser valorats per un jurat i, sobretot, que persones de tot el món els vegin i apreciïn el que valen. Primerament és el jurat qui els fa passar a una altra selecció, i així successivament fins que arriben la semifinal i la final on és el públic qui vota pel seu preferit. 

Doncs bé, l’any passat Mediaset España comprà el format per a emetre’l a una de les seves cadenes: Telecinco. No podia ser una altra cadena… La primera edició fou esplèndida, i realment guanyà una noia que s’ho mereixia. No obstant això, aquest any no ha anat d’aquesta manera. El jurat ha estat format per Risto Mejide, Edurne, Eva Hache i Jorge Javier Vázquez. De bones a primera ja podíem veure que tampoc no era un jurat… diguem-ne que no era un dels millors jurats. Sincerament, no considero apte per a formar part d’un programa de tal rellevància al presentador de Sálvame però, recordem que es tracta de Telecinco. Era d’esperar. 

El cas és que en una de les audicions es presentà un “personatge” que es feu anomenar “Antonio El Tekila”. Només amb aquest nom tan ridícul podem esperar-nos una cosa espantosa. I així ho fou. Simplement es limità a moure les cames com un boig, he de reconèixer que era divertit, que tenia la seva gràcia movent-se per l’escenari; però res més que això. Per passar l’estona estava bé, però no per a passar a una semfinal i a una final. Però tot el jurat exceptuant a Risto Mejide (per fi algú amb un mínim de seny) votà a favor de que passés les audicions. Afegit a això, he de dir que no van votar perquè passessin persones que s’havien esforçat molt més que aquest ésser. De fet, el que va fer ho fa qualsevol a una discoteca amb unes copes de més a sobre. A mida que avançà el programa, la popularitat de “El Tekila” augmentà fins arribar a esdevenir el guanyador de la segona edició de Got Talent, i va rebre un premi de 25.000 € i un cotxe. 

Aquest fet ens porta a la següent reflexió: Realment es valora el talent? Doncs pel que he vist, sembla que no. Cada cop més la gent només valora que l’espectacle li faci riure una estona, independentment que aquest estigui ben elaborat, executat, que hi hagi hagut feina, hores de treball i esforç darrere. Això m’enrabia, perquè veig que no s’està valorant justament la feina d’aquests artistes. I si a mi m’enfada, no em vull imaginar com es senten els que s’hi van presentar i no van guanyar perquè aquest ésser els va treure el lloc. Això provoca que artistes i persones del món de l’espectacle renunciïn a fer el que fan perquè preveuen que no tindran èxit per molt bons que siguin, i mica en mica anem perdent grans professionals del sector de les arts escèniques. Així doncs, hem de permetre que qualsevol persona tingui el poder de donar un premi com aquest? Hem de permetre que sense cap tipus de criteri professional valori els que es presenten? Per coses com aquestes va el món com va, amb partits polítics nefastos governant, amb treballadors que són uns incompetents… Les coses han de canviar.

Àlex Castro Pizarro

4 comentaris:

  1. Tens molta raó, Àlex. Massa sovint es premia la bajanada el show. El recent premi d¡'Eurovisió ha donat una lliçó doble, una a Espanya i una altra a la música pel guanyador! per fi!Enhorabona per l'article!

    ResponElimina
  2. Ho trobo tan malament que guanyés aquest noi, perquè es veu el país en el que estem, que hi havia moltíssim gent amb molt de talent (que per això es diu així aquest programa) i donen el premi a aquest "el Tekila". Això es culpa que donin la responsabilitat al públic. Molta gent pensa que el que va fer en Risto era una falta de respecte, però pel meu punt de vista jo hagués fet el mateix, és a dir, estic molt d'acord amb el que va fer. El text està molt bé Àlex!

    ResponElimina
  3. Molt interessant l'informació, no en sabia quasi res, en veure el títol ja m'han donat ganes de llegir-me tot l'article i m'ha agradat la veritat!

    ResponElimina
  4. No entenc com va guanyar el programa Got Talent nomes movent les cames. Com dius tu, té una mica de gracia com ho fa, però igualment no entenc com va poder guanyar el programa.

    ResponElimina