7 de març 2017

UAP 2017

Un moment de l'actuació
Des de l'any 2009 el Teatre Municipal de Girona acull la UAP!, una cantata protagonitzada pels alumnes dels instituts de les comarques gironines. Entre els mesos de gener i febrer, coincidint amb el dia de la pau, el Teatre Municipal de Girona acull una cantata anomenada UAP! Una cantata organitzada pels professors de música dels instituts de les comarques gironines. La UAP! es defineix com una cantata de caire solidari, interpretada pels alumnes dels centres de secundària, en què a través del cant es persegueix un objectiu ben ambiciós i lloable: la cançó com un instrument per fomentar la pau. Els beneficis de la cantata van destinats a Intermón Oxfam i a Càrites. 1000 alumnes de secundària s’uniran per cantar en diferents sessions, sota la direcció de Mercè Rigau i Món Bover, la direcció artística de Cràdula Teatre i Emma Bover al prestigiós teatre de Girona. Una vintena de professors de músia de diferents centres de secundàries de les comarques gironines participen en l'organització de la cantata. 

Cançons que es varen cantar? 1. “Waiting for the worms”, Pink Floyd 2. “Himne a l’alegria” de la 9a Simfonia de Beethoven 3. “Hey Brother”, Avicii 4. “Cercles”, Sopa de cabra 5. “One call away”, Charlie Puth 6. “La meva terra és el mar”, Lax’n’Busto 7. “Per què he plorat” i “Himne dels pirates” del musical Mar i cel del compositor Albert Guinovart 8. “El carrer dels quatre llits”, Lluís Llach 9. “Comiat” del musical El petit príncep de Manu Guix 10.“Under pressure”, Queen 11.“Damunt de tu només les flors”, Frederic Mompou 12.“Dance of the Knights” del ballet Romeu i Julieta de Prokofiev 13.“Over the rainbow” del musical The Wizard of Oz de Harold Arlen 14.“On ecrit sur les murs” de Kids United 

Qui va participar? Institut de Celrà, Institut Narcís Xifra, Institut Santa Eugènia, IE Francesc Cambó i Batlle, Institut Jaume Callís, Sagrats Cors, Institut Caldes de Malavella, Institut de Sils, Maçanet de la Selva, Institut Escola Salvador Vilarrassa, Institut Serrallarga, Institut de Gurb, Institut Sant Feliu de Guíxols, Institut Escola Cor de Maria de la Bisbal, Institut Santiago Sobrequés i Vidal, Institut Vallvera, Col·legi Pompeu Fabra, Escola La Salle, Col·legi Vilagran, Institut Narcís Monturiol, Institut Olivar Gran, institut Ramon Coll i Rodés, Institut Vall de Lleména, Institut Cassá de la Selva, Institut Llagostera, Intitut Josep Brugulat, Institut la Garrotxa, Institut la Miquela, Institut Bosc de la Coma, Institut illa de Rodes, Institut Deulofeu, Institut Rafael Campalans, Institut Montilivi.   

L'actuació va durar prop d’una hora, durant la qual vam gaudir d’un gran musical que ens va emocionar, que ens va fer reflexionar sobre els esdeveniments actuals, com el drama dels refugiats. Volem felicitar a tots els que han participat, sigui a l’escenari, sigui a darrera l’escenari, gràcies per la vostra  feina, és magnifica !
Xicu Guinart

1 comentari: