16 d’oct. 2019

BÀSQUET SOBRE RODES

Els alumnes en un moment de la xerrada
En Carles és el noi que va venir a explicar la seva història a l’institut. Quan tenia 15 anys va tenir un accident de cotxe que el va deixar en cadira de rodes, i tot per  no posar-se el cinturó de seguretat. El seu començament  va ser molt dur, li va costar molt adaptar-s’hi.

Després de l’accident, no tenia mobilitat, no se sentia els braços ni les cames,no podia anar sol a lavabo, tampoc tenia equilibri, ni relacions sexuals i va haver de deixar de jugar a bàsquet.

En aquella època no hi havia tantes coses adaptades, i ell les trobava a faltar, per exemple unes barres al lavabo, les rampes per pujar, però el fet d’haver-se d’espavilar, va fer que pogués anar a tot arreu sense ajuda perquè no sempre trobem adaptacions a minusvalies com la seva. Poc a poc ha anat millorant, ja ha agafat força als  braços, sap anar sol al lavabo, pot tenir relacions sexuals i fins i tot jugar a bàsquet…

En Carles és avui un bon jugador de bàsquet  en cadira de rodes i això és el que ens va venir a explicar.

Hi ha diferents tipus de cadires de rodes, les de carrer i les de jugar a bàsquet. Dins de les de bàsquet hi ha també diferències segons les posicions dels  jugadors:  les dels bases, alers, escoltes i pivots. Ens va explicar també que per jugar a bàsquet s’havien de lligar amb un cinturó a la cadira i que un moment difícil per ells és quan cauen, han de fer molta força i impuls per no fer-se mal al cap.


Alumnes de tercer jugant a bàsquet sobre rodes
La visita d’en Carles ens ha impressionat, perquè ens ha ensenyat que s’ha de ser feliç malgrat les dificultats i las desgràces de la vida, que sempre ens ha de quedar l’esperança i ser valents, aquest home és un exemple de valentia. Un altre s’hauria tancat a casa i no hauria sortit al carrer.

No és tan fàcil viure només amb la força i la mobilitat de les mans, però en Carles va triar ser valent i tirar endavant. 




Alba Amaya

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. el dia que va vindre en carles va ser un gran dia perque ens va ensenyar el que diu el text que pasi el que pasi has de continuar cap endevant

    ResponElimina