20 de juny 2016

GEMMA COMA-ALBERT

El passat 4 de Març vam rebre la visita de la Mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, qui es dedica professionalment a la música. La Gironina, a través de la seva pròpia trajectòria, va explicar el que significava treballar en aquest ofici, parlant no només de la part positiva, sinó també de tot el que ella considerava negatiu. Va recolzar-se en algunes preguntes que havíem preparat i a partir d’aquestes es va estendre com li va semblar convenient.
Cal destacar l’èmfasi que va donar a tota la part negativa de treballar al món operístic, ja que considerava essencial que coneguéssim els contres de dedicar-se a alguna cosa tan sacrificada a nivell personal. Va comentar que, a nivell econòmic, el principi era complicat. El fet d’haver de fer audicions arreu del món no és qualsevol cosa, i els estudis per Europa i Amèrica no són especialment barats de dur a terme. A més, va explicar-nos que el fet de viatjar constantment comporta separar-te sovint dels teus familiars, cosa difícil quan vols formar una família. Una de les coses més interessants que ens va explicar va ser la seva rutina. Ella, al matí, després de deixar els nens a l’escola, es dedica a estudiar (les lletres, la pronuncia adequada, etc.) i als temes administratius (correus electrònics, gestions, etc.). Les tardes les inverteix a cantar tot allò que ha estat treballant al matí amb la seva professora de cant. Tota aquesta rutina canvia, evidentment, quan està immersa en algun projecte que requereixi d’assajos durant tot el dia. Tornant a la seva experiència com a cantant, tret de tots els aspectes negatius que ens va deixar més que clars, va donar una importància especial a lo gratificant que és dedicar-se a aquest món, i als molts beneficis que li ha aportat. I és que el cant per a ella és una passió convertida en professió.
Així doncs, l’experiència amb la Gemma Coma-Alabert va ser molt interessant i em va fer veure no només els aspectes positius, que es comenten a diari, de viure de la música, sinó també tot el que comporta a nivell social i emocional dedicar-se a un món tan complexa. La seva visita va ser un honor i em va ser de molta ajuda.










Article fet per Elisabet Augustín, alumna de 2n de Bat

Article penjat per Miquel Gil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada